ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αυτή η χώρα…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτή η χώρα, τούτη η μικρή κουκίδα γης, δεν έχει όμοιά της! Όλα τα αντέχει, όλα τα καταπίνει, όλα τα μασάει! Ιδέες, σύμβολα, κοσμοθεωρίες όλα χαλί να σουλατσάρουν πάνω του πολιτικοί καταφερτζήδες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Αυτή δεν είναι χώρα, ο Κουταλιανός είναι!

Και ‘μεις, ν’ αγοράζουμε από το σωρό!  «Ό,τι πάρεις ένα τάλιρο, ας το κάτω αυτό κυρά μου κάνει δέκα δραχμές»! Από τότε, άλλα μας έλεγαν, άλλα μας έταζαν, άλλα εμείς καταλαβαίναμε και άλλα αυτοί έκαναν!

Τούτη η χώρα όλα τα αντέχει! Και προπαντός, δεν διαμαρτύρεται! Όπως λέμε, ψεκασμένη…

Τώρα το σύνολο της δημόσιας περιουσίας –ακόμη και το νερό!!!-  περνάει στο “υπερταμείο”, δηλαδή υπό τις προσταγές των ξένων, πανηγυρίζει σοσιαλιστικά ο Τσακαλώτος και διατυμπανίζει πως αυτός δεν…  Έτσι λέγανε και για τα σπίτια «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σύνθημα ΣΥΡΙΖΑίο και ηχηρό!

Πάνε τα σπίτια, πάνε και τα κεραμίδια! Αυτή η χώρα «μια χούφτα βράχοι». Εμείς –με τα φώτα μας- βγάλαμε την ανθρωπότητα από τα σπήλαια, για να χωθούμε σήμερα εμείς σ΄ αυτά! Ευτυχώς που αυτή η χώρα έχει μπόλικες σπηλιές! Εν ανάγκη και πιθάρια!

Α, ναι, και ξερονήσια…

Τίποτε δεν είναι περίεργο σ΄ αυτή τη χώρα. Ούτε ο Καλογρίτσας! Το κομμάτι του έκανε ο άνθρωπος!  …Ξεβράκωτος! Πειράζει; Φεύγει αυτός, έρχεται ο άλλος, ο Ιβάν που κατ΄ ομολογία του «εξετέλεσε αποστολή» και  «τίναξε την μπάγκα στον αέρα»! Θριαμβολογούσε ο Παππάς πριν, θριαμβολογεί και τώρα…

Το μοναστήρι να ‘ναι καλά!

Κι από μοναστήρια τούτη η χώρα όσα θέλετε… Κάθε βουνό και μοναστήρι. Τόσοι …άγιοι ή τόσοι …αμαρτωλοί;

Και πάνω σ΄ όλα αυτά, ο Τσίπρας καλεί, λέει, σε «διάλογο» τις «προοδευτικές δυνάμεις»… Κατά το «και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»…  Πλέρια δημοκρατία. Τότε. Και τώρα. Και ο Καμμένος να συνωστίζεται στην ουρά των «προοδευτικών» δυνάμεων!.. Τότε ήτανε «απέναντι». Σήμερα «συμπλέει»… Σημεία των καιρών. Και αυτής της χώρας!

Και έχεις και το Φίλη να θέλει, λέει, να κάνουν θρησκευτικά στα σχολεία χωρίς βιβλία! Από στήθους! Ό,τι θέλει να λέει ο καθένας! Ανεξιθρησκεία! Μάλλον «χωρίς θρησκεία» εννοούν! Αλλά έτσι ήταν πάντα. Άλλα έλεγαν και άλλα εννοούσαν! Κι ακόμη χειρότερα, άλλα πίστευαν!

Θα πείτε, γιατί τους ψηφίσαμε; Γιατί είμαστε κάτοικοι αυτής της χώρας!