Εφ όλης της ύλης η αντιπαράθεση των αρχηγών στη Βουλή

Αθήνα.- Υψηλοί αναμένονται οι τόνοι μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη, στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για την Παιδεία στη Βουλή. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά, ωστόσο κυρίαρχο είναι αυτό της αδειοδότησης των καναλιών και του Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών.

Την ατζέντα της σύγκρουσης συμπληρώνουν τα θέματα της οικονομίας, με βασικά εκείνα της αξιολόγησης και του πορίσματος για την Attica Bank, η διαχείριση του προσφυγικού, καθώς και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις σε θεσμούς, όπως η Δικαιοσύνη, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πάντως, την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή έχουν προκαλέσει οι προτεινόμενες αλλαγές στην Παιδεία που έχουν ανάψει φωτιές, οι οποίες συνεχίζουν να καίνε λόγω της κόντρας Φίλη – Αρχιεπισκόπου για τα θρησκευτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας προκληθεί, θα απαντήσει, δηλαδή είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η ΝΔ «δίνει τώρα τα ρέστα της», καθώς ανέμενε τον δημοσιονομικό κόφτη χτίζοντας έτσι τη στρατηγική της, αλλά στην πορεία αντιλήφθηκε ότι πρέπει να βρει άλλο μοντέλο αντιπαράθεσης και άρχισε να επενδύει στα περί της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών – εμμένοντας ταυτόχρονα στο αίτημα για πρόωρες εκλογές.Η αντιπαράθεση

Στελέχη της ΝΔ, από την άλλη, σχολιάζουν πως πλέον οι πολίτες έχουν μια εναλλακτική πρόταση ρεαλιστική και κοστολογημένη, χωρίς παροχολογίες και ψέματα, κάτι που ενισχύει τη δυναμική της επιλογής της Κεντροδεξιάς «με αμιγώς πολιτικά κριτήρια και όχι μόνο ως συνέπεια της αρνητικής ψήφου στην κυβέρνηση».

Η μετωπική σύγκρουση θα σημειωθεί με φόντο σειρά δημοσκοπήσεων που δίνει ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Newsroom ΔΟΛ