ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ανθρώπινο

melissa1-90x901Το μεταφέρω γιατί είναι ανθρώπινο και καθόλου πολιτικό, αν και πολιτικό πρόσωπο ο ίδιος. Ο λόγος για τον Μιχάλη Κόκκινο, τον επικεφαλή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ). Και είναι τόσο σπάνιο να μιλούν ανθρώπινα οι πολιτικοί στις μέρες μας…

 
melissa1-90x901Λίγο μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε τη νύχτα την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο, ανέβασε στο Facebook το ακόλουθο σχόλιο:

<<Έζησα πολλούς σεισμούς στη ζωή μου! Σε αυτό το σεισμό είμαι μαζί με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου στη Αθήνα μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα μας τους γονείς μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τα προσφιλή μας πρόσωπα, τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μας. Θυμάμαι τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου κάθε που έτρεμε η γης έψαλλε το “Κύριε των Δυνάμεων”! Τούτη δω την ώρα λοιπόν αισθανόμενος τόσο μικρός μπροστά στη δύναμη της φύσης τόσο αδύναμος και τόσο ασήμαντος απέναντι στο θείο, θυμάμαι τη γιαγιά καλώντας τον θεό να προστατεύει τον τόπο μου και τους συμπατριώτες μου και να σταματήσει εδώ το κακό!
Μιχάλης Κόκκινος>>

melissa1-90x901Έχω δύο απορίες:

  1. Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, επισκέπτεται το Facebook;
  2. Σήμερα στη Βουλή θα “αρπαχτούν” για την παιδεία… Των Ελλήνων. Για την παιδεία της Ομογένειας, θα μιλήσουν καθόλου; Ξέρω, ξέρω, την …τακτοποίησε αυτήν ο κ. Φίλης με την Επιτροπή ΤΟΥ.

 

melissa1-90x901Οκτώ στους δέκα μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα μαθαίνουν έστω και μία ξένη γλώσσα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το έτος 2014.  Πόσα παιδιά ομογενών διδάσκονται, έστω ως δεύτερη Γλώσσα, τα Ελληνικά; Αυτό δεν έπρεπε να απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό;  Πόσο στέρεοι μπορεί να είναι οι δεσμοί των νέων γενιών ομογενών με την Ελλάδα, εάν δεν γνωρίζουν καν δύο λέξεις από την ελληνική γλώσσα;