Ο Ομογενής Τζέις Σταυρίδης στην Αθήνα

Αθήνα.- Οι μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν τα κυρίαρχα θέματα και αντάλλαξαν απόψεις, κατά την συνάντησή τους στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και ο πρύτανης στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Ταφτς της Μασαχουσέτης, ναύαρχος εν αποστρατεία Τζέις Σταυρίδης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, υποδέχτηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ναύαρχο ε.α. και Πρύτανη της Σχολής Fletcher, James G. Stavridis. Φωτογραφία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, υποδέχτηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ναύαρχο ε.α. και Πρύτανη της Σχολής Fletcher, James G. Stavridis. Φωτογραφία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπογράμμισαν τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ομογένεια στην ταχύτερη ανάκαμψη της χώρας. «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα έναυσμα επενδύσεων», είπε ο Νίκος Ξυδάκης, «για να μπει αποφασιστικά στο δρόμο της ανάπτυξης και να ανακτήσει ο λαός μας την αυτοπεποίθησή του».

Ο Τζέιμς Σταυρίδης βεβαίωσε ότι θα μεταφέρει αυτό το μήνυμα τις ερχόμενες ημέρες, σε προγραμματισμένη ομιλία του ενώπιον της ελληνικής ομογένειας.

Ο ελληνικής καταγωγής ναύρχος εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδης (και εις εκ των υποψηφίων για την Αντιπροεδρία της ΗΠΑ με την Χίλαρι Κλίντον) με την ιδιότητα του πρύτανη στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Ταφτς της Μασαχουσέτης, εξήρε το επίπεδο των διπλωματικών υπαλλήλων που παρακολούθησαν φέτος εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Fletcher School στη Βοστόνη, με υποτροφία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Νωρίτερα, ο Τζέιμς Σταυρίδης είχε μιλήσει για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην παγκόσμια ασφάλεια τον 21ο αιώνα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διπλωματική Ακαδημία του υπουργείου Εξωτερικών στο αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης.

ΑΠΕ