Τσίπρας: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης

Αθήνα.- Επικίνδυνη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη, τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή. Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου» πρόσθεσε.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων στα μέτρα διαβεβαίωσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 2015-2016, της ενεργοποίησης εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων και της επιλογής νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ