Σε κλοιό ΜΑΤ και διαδηλωτών η ομιλία Τσίπρα στο Σκοπευτήριο

Ισχυρή είναι η παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Καισαριανή, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μιλά σε εκδήλωση στο Σκοπευτήριο, στο πλαίσιο της απόδοσης του χώρου στον Δήμο.

Αθηνα.- Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον χώρο του Σκοπευτηρίου, ενώ έκαναν και χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ δήμαρχο της Καισαριανής να αρνείται να παραβρεθεί στην εκδήλωση υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

CtxkOgyWgAARZUF

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μάλιστα, κατά της παρουσίας του Δήμου στην εκδήλωση τάχθηκαν, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος και τρεις από τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έκανε λόγο το γραφείο του πρωθυπουργού σε απάντησή του προς τον Δήμαρχο Καισαριανής.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

«Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση .Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχή». «Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση» ανέφερε υπογραμμίζοντας «πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας»

«Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή»

«Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Απέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήματά τους», είπε.

Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου «Καταχνιά» από τη λαϊκή ορχήστρα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ.