«Ούτε το 2016 ανάπτυξη στην Ελλάδα – Δεν είναι το ίδιο τα χρήματα από φόρους»

“Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2016… Αυτή είναι η αλήθεια. Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2017 έγινε με βάση μία πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης 2,7%. Νομίζω ότι πρόκειται για έλλειψη σοβαρότητας, το να βασίζεται ένας προϋπολογισμός σε μία πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα που να πλησιάζει το 3%. Ελπίζω να είναι αλήθεια, ας μη θεωρηθεί ότι είμαι αγενής, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι η πραγματικότητα» τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

O επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ

O επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ θα πρέπει να σταματήσουν να θεωρούν ότι με τη στρατηγική που εφαρμόζουν σήμερα θα λύσουν το πρόβλημα. «Το πρόβλημα θα λυθεί εφόσον υπάρξει αλλαγή της εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα που υποστηρίζεται από τις πιέσεις που ασκούν οι θεσμοί» σημείωσε.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ θα πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μία λογιστική άσκηση. Η πολιτική τους δεν λειτουργεί» δήλωσε στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων.

«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να αυξήσουμε τις πιέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά κατεξοχήν στους θεσμούς, για να αλλάξουν την πολιτική προς την Ελλάδα, η οποία δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.