Το ηχηρό μήνυμα της Παμμακεδονικής ΗΠΑ

ΓΝΩΜΗ: ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ηχηρό μήνυμα έστειλε προς κάθε κατεύθυνση, με την ευκαιρία της παρουσίασης του αφιερώματος για τους Μακεδονικούς αγώνες, ο Ύπατος Πρόεδρος της «Παμμακεδονικής» Αμερικής, Στέλιος Κυριμνλής.

Σε μία εποχή όπου η παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει ο ελλαδικός ελληνισμός απειλεί τα υπόβαθρα της φυλής και του έθνους, καθιστώντας συνάμα φαινομενικά ως δήθεν «ευάλωτη» την υπόθεση προάσπισης των εθνικών μας δικαίων απέναντι στις -και εξ αυτού του λόγου- αναβαθμισμένες αυθαιρεσίες και επιβουλές προκλητικών γειτόνων.

Την ώρα που η αδυσώπητη πραγματικότητα έχει ισοπεδώσει ανερμάτιστες «υποσχέσεις», ασυλλόγιστες «διαβεβαιώσεις» και συμφεροντολογικά «ταξίματα» διεκδικητών της εξουσίας, δοκιμάζοντας, μέχρι της γραμμής θραύσης,  την κατανόηση, την αντοχή και την υπομονή των Ελλήνων.

Την περίοδο όπου το Προσφυγικό (πέραν από την καθαρά ανθρωπιστική του πλευρά την οποία ως λαός τιμήσαμε, τιμούμε και αδίκως χάσαμε το Νόμπελ Ειρήνης) επιτείνει τα προβλήματα, στρέφει την προσοχή σε άλλες κατευθύνσεις και αμβλύνει –μακροπρόθεσμα-  την εθνική συνεκτικότητα δημιουργώντας πολυπολιτισμική κοινωνία σε μία χώρα όπου η οικογένεια και η θρησκεία αποτελούν τον συμπαγή της πυρήνα.

Σε μία τέτοια συγκυρία όπως η σημερινή:

Είναι εξόχως παρήγορο να βρίσκονται θεσμοθετημένοι και καταξιωμένοι οργανισμοί του Ελληνισμού, να σηκώνουν ψηλά τη σημαία του ανιδιοτελούς αγώνα και να λένε: Εδώ είμαστε. Κυματοθραύστες μαζί και Φάροι.  Εθνικού συμφέροντος.  Με αγώνες εθνικής σημασίας που απολαμβάνουν καθολικής στήριξης και υποστήριξης.

Εβδομήντα  χρόνια  παρουσίας και πατριωτικών αγώνων στην Ομογένεια, καθιστούν, επομένως, ιδιαίτερα σημαντικό το μήνυμα, που μέσω του Ύπατου Προέδρου της, εκπέμπει η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ πως θα συνεχίσει τους αγώνες χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις στις ηθικές αξίες και την αγάπη για την πατρίδα.

Και καταλυτική τη διαβεβαίωση πως «η Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη» και πως «εμείς όλοι θα συνεχίσουμε να φυλάττουμε θερμοπύλες»!