Ο ΠΑΟΚ… χάλασε τη γιορτή της Παρτιζάν με νίκη στο Βελιγράδι

Βελιγράδι.- Πανέμορφες στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Βελιγράδι, όπου Παρτιζάν και ΠΑΟΚ έδωσαν ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι για να τιμήσουν τον Σάσα Ίλιτς, ο οποίος έγινε ρέκορντμαν του σερβικού συλλόγου με 791 συμμετοχές.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο, είχε τον Μπίσεσβαρ σε μεγάλη μέρα και… χάλασε ελαφρώς το πάρτι του αδελφοποιημένου «ασπρόμαυρου» συλλόγου κερδίζοντας με 2-1. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική με τους οπαδούς των δύο ομάδων να τραγουδούν στα σέρβικα, αλλά και στα ελληνικά, ενώ στο τέλος ήταν αυτοί που… έληξαν το ματς με «ντου» για να αποσπάσουν μια αναμνηστική φανέλα ή ακόμη και τα σορτσάκια των ποδοσφαιριστών με εκδηλώσεις λατρείας.

Ο Ολλανδός χαφ του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ με άψογο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έξι λεπτά μετά, εκμεταλλευόμενος τα λάθη της αντίπαλης άμυνας, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 με κοντινό βολέ.

Η Παρτιζάν που δέχτηκε την ψυχρολουσία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Μπρκιτς που ήταν βασικός πορτιέρο του ΠΑΟΚ δεν άφησε πολλά περιθώρια.

Η καλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 26ο λεπτό, αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους. Ήταν το λεπτό που ο Ίλιτς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, με τον κόσμο να τον αποθεώνει με «standing ovation».

Στην επανάληψη, οι Σέρβοι προσπάθησαν να κερδίσουν έστω κάποιες εντυπώσεις, πίεσαν και στο 70’ ο Γιοβάνοβιτς που έγινε κάτοχος της μπάλας στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου» με ωραίο πλασέ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-2.

Η τελευταία καλή στιγμή που ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Τιάμ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το πρώτο του γκολ με τα ασπρόμαυρα.

Στο τέλος, οι οπαδοί των γηπεδούχων… μπούκαραν στο γήπεδο και στην κυριολεξία «έγδυσαν» τους παίκτες, παίρνοντας ως λάφυρα φανέλες και σορτσάκια.

Παρτιζάν (Μάρκο Νίκολιτς): Κλιάγιτς (Νεμ. Στεβάνοβιτς), Βουλίτσεβιτς, Μπάλαζιτς, Μιλένκοβιτς, Μίλετιτς, Γέφτοβιτς, Σάσα Ίλιτς (23’ Στεβάνοβιτς), Λεονάρντο, Ντούρντιτς, Μποζίνοφ.

Έπαιξαν και οι: Νεμάνιας Στεβάνοβιτς, Στεβάνοβιτς, Ράντιν, Τζουρίκοβιτς, Μαριάνοβιτς, Όστοιτς, Μπογκόσαβας, Νταμιάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς (62’ Βελλίδης), Λέοβατς, Μαλεζάς (46’ Κίτσιου), Κρέσπο (84’ Δοδοντσάκης), Μάτος, Κάνιας (84’ Δημητριάδης ), Πέλκας, Φακούντο Περέιρα, Τιάμ, Μπίσεσβαρ (84’ Δεληγιαννίδης), Αθανασιάδης (62’ Ματθαίου).

Newsroom ΔΟΛ