Βασίλης Παπαστεργιάδης: Ξαφνιαστήκαμε πόσο ενημερωμένος ήταν για την παροικία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αθήνα.-Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί την Αυστραλία τον επόμενο χρόνο. Αν το επιτρέψει το πρόγραμμά του, θα ήθελε, μάλιστα, να παραστεί στο «Γλέντι» του Φεστιβάλ «Αντίποδες».

Αυτό δήλωσε ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και τον γενικό γραμματέα της, Κώστα Μάρκο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και τον γενικό γραμματέα της, Κώστα Μάρκο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και τον γενικό γραμματέα της, Κώστα Μάρκο

Ο κ. Παπαστεργιάδης, που επέστρεψε πριν λίγες μέρες στη Μελβούρνη, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι τη συνάντηση ζήτησε το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πήγαμε ημέρα Σάββατο και ξαφνιαστήκαμε πόσο ενημερωμένος ήταν για την παροικία, την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και την Αυστραλία» μας είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

«Γνώριζε για το Πολιτιστικό Κέντρο και για την Κοινότητα και για τον ρόλο που διαδραματίζει. Δήλωσε υπερήφανος για την επιρροή της ομογένειας στην Αυστραλία» και πρόσθεσε ότι η παροικία, αλλά και η Κοινότητα αποτελούν δύναμη για την Ελλάδα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν ενημερωμένος ακόμα και για τον ίδιο τον κ. Παπαστεργιάδη, το νομικό του γραφείο, αλλά και για τον κ. Μάρκο.

«Νομικός ο ίδιος, ζητούσε λεπτομέρειες για το νομικό σύστημα της Αυστραλίας» μας είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

«Γνωρίζω για την καριέρα σου και για το γραφείο σου που θεωρείται κορυφαίο. Συγχαρητήρια. Αυτό λέει πολλά και για την Αυστραλία που ως χώρα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους» σχολίασε ο κ. Παυλόπουλος.

Ουσιαστικά, όμως, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ομογένεια της Αυστραλίας και τα οποία εξέθεσε ο κ. Μάρκος, όπως:

*Η χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

*Η υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας για τουριστικές βίζες σε νέους με δικαίωμα εργασίας.

*Το Ελληνικό Προξενείο Μελβούρνης να μεταφερθεί στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο κ.ά.

«Ο Πρόεδρος είναι υπέρ της χορήγησης ψήφου στους απόδημους. Μάλιστα, μας είπε ότι ως υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή, είχε καταθέσει σχέδιο νόμου στην Βουλή, το οποίο όμως δεν εγκρίθηκε» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης και πρόσθεσε:

«Μου έκανε εντύπωση ότι μέσα σε δυο μέρες έστειλε επιστολές στα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα που συζητήσαμε ζητώντας να ενημερωθεί πού βρίσκονται» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Παυλόπουλος πιστεύει ότι αν δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν, θα ενδυναμωθεί η σχέση τους με την Ελλάδα.

Τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους της Κοινότητας και την ομογένεια να στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο την Ελλάδα και τους συνεχάρη που το κάνουν, όπως και το να προωθούν και την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

πηγή:neoskosmos.com