ΗΠΑ: Σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε κτίριο με μετανάστες

Κάνσας.-Τρεις άνδρες συνέλαβαν χθες οι αρχές του Κάνσας με την κατηγορία οτι  συνωμοτούσαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση σε κτίριο όπου ζουν 120 άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Σομαλία.

Το Γκάρντεν Σίτυ είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό Κάνσας. Η έρευνα εις βάρος των τριών ανδρών διεξαγόταν επί 8 μήνες, στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για την τρομοκρατία, η οποία επικεντρώθηκε σε παραστρατιωτικές οργανώσεις της περιοχής.

Τα μέλη των οργανώσεων αυτών τρέφουν αντικυβερνητικές, αντιμουσουλμανικές και αντιμεταναστευτικές πεποιθήσεις, σύμφωνα με έγγραφο του FBI που είναι συνημμένο στο κατηγορητήριο.9fdda1c9e5e0ad6bbd8720ad94471d94

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 47 έως 49 ετών,  είναι λευκοί, μέλη μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται οι Σταυροφόροι και στο διάστημα αυτό έκαναν κατόπτευση των πιθανών στόχων τους, συγκέντρωναν οπλισμό και εκρηκτικές ύλες και συνέτασσαν ένα μανιφέστο που θα δημοσιευόταν μετά την επίθεση.

Αφού εξέτασαν στόχους όπως εκκλησίες που βοηθούσαν Σομαλούς μετανάστες ή δημόσιους λειτουργούς, οι ύποπτοι κατέληξαν στο κτίριο που βρίσκεται στο Γκάρντεν Σίτι.

Σχεδίαζαν να χτυπήσουν μια ημέρα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, τοποθετώντας οχήματα παγιδευμένα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στις τέσσερις γωνίες του κτιρίου, σύμφωνα με εισαγγελείς.

Οι αρχές δεν πιστεύουν ότι οι ύποπτοι σχετίζονται με κάποια μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ούτε και ότι η απειλή συνεχίζει να υφίσταται, σύμφωνα με στελέχη του FBI.

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή για να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες τη Δευτέρα. Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cbsnews