ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Χρυσοβελώνη και Ομογένεια

melissa1-90x901Δεν αμφιβάλουμε για τις καλές προθέσεις της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Χρυσοβελώνη. Όμως, όταν κυβερνητικά στελέχη επισκέπτονται την ομογένεια, καλό είναι αντί ανέξοδων υποσχέσεων να μιλούν με βάση τις αρμοδιότητές τους και, άρα, ελπίζουμε, υπεύθυνα!

 

 

melissa1-90x901Το σημειώνουμε αυτό γιατί η συμπαθεστάτη κυρία Χρυσοβελώνη, που βρέθηκε στην Μελβούρνη κατόπιν πρόκλησης της κυβέρνησης της Αυστραλίας και της ITS Australia, και συμμετείχε σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Υψηλής Πολιτικής («High Level Policy Roundtable») στο πλαίσιο του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (Intelligent Transport Systems-ITS), έδωσε απαντήσεις επί παντός του επιστητού!

 

melissa1-90x901Και …μάλιστα, με απόλυτη …πειθώ!  Όπως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ομογενειακών εφημερίδων- εξεφρασε βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί το θέμα της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού! Και, μάλιστα, ότι “… θα ρυθμιστεί πριν λήξει η θητεία της κυβέρνησης“! Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, που δόθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ελληνικό Προξενείο.

 

melissa1-90x901Αλλά τόση κατηγορηματικότητα ούτε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής έχει εκδηλώσει! Αντίθετα, είπε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση διακομματικής Επιτροπής να μελετήσει το θέμα! Δηλαδή το παραπέμπει στις καλένδες! (Και μην θυμώσει ούτε να σπεύσει να πει ο κ. Κουρουμπλής  ότι κάνουμε λάθος εκτίμηση. Διότι θα πρέπει να παραθέσει μία, έστω, φορά, όπου διακομματική Επιτροπή κατέλεξε σε ομοφωνία! Και να εξηγήσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ στηρίζει το Νομοσχέδιο για την Ψήφο των Αποδήμων που πρόσφατα κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ στηρίζει το Ν/Σ της ΝΔ να αιτιολογήσει γιατί η ΝΔ θα στηρίξει το δικό τους!)  Επομένως, κα Χρυσοβελώνη,  το ζήτημα  δεν είναι πως θα χαϊδέψουμε τα αυτιά των ομογενών ούτε το πως θα τους κοροϊδέψουμε…

melissa1-90x901Α, και κάτι τελευταίο. Ας μην καλεί “τους Έλληνες ομογενείς να επιστρέψουν στην Ελλάδα” η κυρία Χρυσοβελώνη.  Αυτό ούτε εφικτό είναι, ούτε την Ελλάδα συμφέρει ούτε οι ομογενείς έχουν διάθεση “να μεταναστεύσουμε για δεύτερη φορά στη ζωή μας“, όπως μας έλεγε ομογενής εγκατεστημένος από το 1970 στις ΗΠΑ. Χώρια που σε ποιές οικονομικές συνθήκες τους καλεί να έρθουν;