Τεχνικοί και δημοσιογράφοι έβαλαν πανό στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις»

Αθήνα.- Χωρίς τις πρωινές εκπομπές τα κανάλια μετά την προκήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας για τους τεχνικούς που απασχολούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, σήμερα Δευτέρα από στις 10:00 μέχρι τις 15:00.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ένωση Τεχνικών διεκδικεί:
 • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των σήμερα απασχολούμενων τεχνικών τηλεόρασης.
 • Να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού.
 • Να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων που σήμερα απασχολούνται.
 • Εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ για τους όρους απασχόλησης και μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους και υπό πρόσληψη τεχνικού τηλεόρασης.
 • Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προχωρήσει τεχνικοί και δημοσιογράφοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που διαμαρτύρονται για το μαύρο σε κανάλια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
 • syriza-grafeia-pano-708
 • Οι εργαζόμενοι της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ)  έφθασαν το πρωί έξω από την είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανήρτησαν στην είσοδο ενα πανό που γράφει “Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις“, ενώ κόλλησαν και αφίσες που γράφουν “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία” και “κάτω η χούντα“. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών Star, Mega, Alpha και E.

  Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανέβουν στο κτίριο για να κρεμάσουν ενα πανό στον πρώτο όροφο, ωστόσο οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους εργαζόμενους να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου και τους έχουν περιορίσει στην είσοδο. Άνδρες των ΜΑΤ παρακολουθόυν διακριτικά τη συγκέντρωση των εργαζομένων, ωστόσο έχουν λάβει σαφεις εντολές να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έχει ζητήσει να επιδωσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

  Ο προεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης δήλωσε στο iefimerida: “Ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο είπε για σκυλιά που δεν έχουν δόντια, για το σπάσιμο της διαπλοκής, κλπ. Δεν άκουσα ούτε μια κουβέντα για τους εργαζόμενους. Ούτε ένα δάκρυ δεν έχει τρέξει για τους δυο χιλιάδες εργαζόμενους που θα αφήσουν στο δρόμο. Ήρθαμε σήμερα να κάνουμε εναν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθήσουμε να κρεμάσουμε το πανό στον πρώτο όροφο του γραφείου, ετσι και αλλιώς η κυβέρνηση έχει πει στους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους”.Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, δεσμεύθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μαζί τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν να μη κλείσει κανένας τηλεοπτικός σταθμός και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.