Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας – Συναντήσεις για το χρέος

Το ζήτημα του χρέους και το προσφυγικό αναμένεται να είναι τα κύρια θέματα στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα και αύριο, Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε στη βελγική πρωτεύουσα αργά χθες το βράδυ, συναντήθηκε ήδη με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι διμερείς συναντήσεις θα γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου, σήμερα Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Παρασκευή το πρωί θα δει τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης συνάντηση με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αν αυτός παραστεί στη Σύνοδο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει σε όλες αυτές τις συναντήσεις το ζήτημα του χρέους και να ζητήσει τήρηση των συμφωνηθέντων από τους ευρωπαίους εταίρους, ενώ ειδικά από την κ. Μέρκελ αναμένεται να ζητήσει οι ομοσπονδιακές εκλογές να μη σταθούν εμπόδιο στη λύση αυτού του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις αυτές ο Πρωθυπουργός θα αξιολογήσει και το πόσο διατεθειμένοι είναι οι εταίροι να ικανοποιήσουν τις υποσχέσεις που έχουν αναλάβει.

Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στη βοήθεια του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για το θέμα αυτό, εν όψει και της ευρωπαϊκής του περιοδείας που θα τον φέρει και στη χώρα μας, στις 14 και 15 Νοεμβρίου

Πηγή: real.gr