Την Κυριακή, το “Γλέντι” του Περθ – Οι οργανωτές θέλουν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στον… «Ζορμπά»

Πέρθ, Αυστραλία.- Την ερχόμενη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το φετινό «Γλέντι», το Ελληνικό Φεστιβάλ της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας. Πέρυσι το Φεστιβάλ επισκέφτηκαν πάνω από 10,000 άτομα και φέτος αναμένεται να είναι περισσότερα. Το «Γλέντι» θα πραγματοποιηθεί στο Russell Square. Θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ.

Από την περσινή εκδήλωση

Από την περσινή εκδήλωση

Και φέτος το φεστιβάλ θα έχει κάτι για όλους: ελληνική κουλτούρα, μουσική, χορό και φαγητό. Θα φιλοξενήσει το χορό του «Ζορμπά» με στόχο έχει να γίνει το σημείο αναφοράς της φετινής διοργάνωσης. Ο περίφημος διαγωνισμός χορού θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Οι διοργανωτές ευελπιστούν να χορέψουν πάνω από 4.000 άτομα σπάζοντας έτσι το Ρεκόρ Γκίνες.

Πέρυσι πάνω από 2.000 άτομα μπήκαν στο χορό. Φέτος συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό στο Ίδρυμα «Ability Centre» το οποίο προσφέρει υποστήριξη και υπηρεσίες σε άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. Για να συμμετάσχει κάποιος στο χορό, θα πρέπει να καταβάλει $2.

Στη σκηνή θα βρεθούν δύο συγκροτήματα και στο μπουζούκι θα είναι ο 13χρονος ταλαντούχος Αναστάσης.

Θα γίνουν, επίσης, επιδείξεις μαγειρικής από τους διάσημους σεφ Πίτερ Μανίφη (του εστιατορίου «Incontro») και Γιώργο Διακομιχάλη (του εστιατορίου «Kalymnos Pastries» της Αδελαΐδας).

Θα υπάρχουν περίπτερα και εγκαταστάσεις με δραστηριότητες αποκλειστικά για παιδιά.

 

πηγή:neoskosmos.com