Μέχρι κι ο Κόλιν Πάουελ φέρεται να ψηφίζει Κλίντον

Νέα Υόρκη.- Άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος προηγούμενης ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ (επί Μπους), απομακρύνεται, μαζί με μεγάλο τμήμα των «μεγάλων Ρεπουπλικανών», από την υποψηφιότητά του Τραμπ: Όχι μόνο ο Πάουελ φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να μίλησε για ανεπάρκεια του μεγιστάνα να ηγηθεί, αλλά οι αναφορές τον θέλουν να έφτασε στο σημείο να… εξυμνήσει την Χίλαρι Κλίντον, δείχνοντας πως θα την ψηφίσει.

Σύμφωνα με αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ, όπως οι Νew York Times ή το Newsday, ο Πάουελ έδειξε τις προθέσεις του μιλώντας σε εκδήλωση επιχειρηματιών που είχε διοργανώσει στη Νέα Υόρκη επιχειρηματικός σύνδεσμος.

Ο Πάουελ, απόστρατος στρατηγός που είχε διατελέσει ΥΠΕΞ μεταξύ 2001-05, δήλωσε σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στα ΜΜΕ αρκετοί συμμετέχοντες στην εκδήλωση ότι ο Τραμπ «δεν έχει τα προσόντα» για το Λευκό Οίκο, και ότι έχει δώσει υποσχέσεις στους ψηφοφόρους που δεν μπορεί να τηρήσει.

Επιπλέον, φέρεται να είπε ο Πάουελ, «έχει προσβάλει την Αμερική με κάποιο τρόπο κάθε ημέρα». «Έχει προσβάλει λατινοαμερικανούς, έχει προσβάλει αφρικανοαμερικανούς, έχει προσβάλει γυναίκες, το ίδιο του το  κόμμα, έναν έναν τους συμμάχους μας ανά τον κόσμο, τους βετεράνους» είπε ο πρώην ΥΠΕΞ.

Αντιθέτως, συνέχισε, η Κλίντον «είναι έξυπνη, ικανή, ήταν καλή ΥΠΕΞ, είναι ισορροπημένη, έχει ταμπεραμέντο και, ασχέτως του τι λένε διάφοροι έχει την αντοχή που χρειάζεται».  «Πιστεύω πως έχει όλα τα προσόντα να υπηρετήσει ως πρόεδρος και θα το κάνει καλά» φέρεται να είπε ο Πάουελ.

Σε mail που είχαν διαρρεύσει προ μηνών, ο Πάουελ εκφραζόταν μεν αρνητικά για τον Τραμπ (τον είχε χαρακτηρίσει «εθνική ντροπή»), όμως ήταν εξίσου επικριτικός και στην Κλίντον, την οποία θεωρούσε «άπληστη» και «αχαλίνωτα φιλόδοξη».

Στο αποκορύφωμα της απομάκρυνσης ρεπουμπλικανών στελεχών από τον Τραμπ, με αφορμή το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια του μεγιστάνα, αρκετοί που είχαν περάσει από κυβερνητικές θέσεις είχαν πει πως δεν θα ψηφίσουν τον Τραμπ, όμως ελάχιστοι είχαν φτάσει στο σημείο να πουν πως θα ψηφίσουν Κλίντον.

Newsroom ΔΟΛ