Τουρκική πρόκληση και στην ΤV

Σοκ προκαλεί με την απόφασή του το τουρκικό κανάλι “Kanal D” να παίξει το πρώτο επεισόδιο της τουρκικής σειράς “Vatanim Sensin”, δηλαδή “Εσύ είσαι η πατρίδα μου”, παραμονή της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που περιλαμβάνει πολλά ανθελληνικά στοιχεία.

Η πολυδάπανη τουρκική παραγωγή έχει πολλά εξωτερικά γυρίσματα στη Σμύρνη, όπου κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό Έλληνες πολίτες που διέμεναν εκεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της “Freddo” η υπόθεση του έργου ξεδιπλώνεται στην περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή και κατά τη διάρκεια αυτής. Μέσα από το σίριαλ προβάλλονται ανθελληνικά στοιχεία, δείχνοντας την “ελληνική υποταγή στους Τούρκους”.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Χειλαδάκη “το σίριαλ αναφέρεται στην περίοδο του μικρασιατικού πολέμου, όπου οι “κακοί και αιμοβόροι Έλληνες κατέστρεφαν, έκαιγαν και έσφαζαν εν ψυχρώ τους δυστυχισμένους Τούρκους, που υπέφεραν όλα αυτά τα μαύρα χρόνια από την ελληνική κατοχή”, ενώ αναδεικνύει ήρωα των Τούρκων (Σουλεϊμάν), που καταδιώκει και εξοντώνει τους διεφθαρμένους και αδίστακτους εγκληματίες Έλληνες του κατοχικού στρατού”.

Πηγή: Freddo