ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αμάν πια αυτοί οι δικαστές!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αμάν πια κι αυτοί του ΣτΕ! Εικοσιπέντε νοματαίοι όλοι κι όλοι δεν μπορούν να κάνουν το χατίρι μιας κυβέρνησης; Τι θέλουνε πια; Να τους ξεκάνουν στη δουλειά ψάχνοντας να βρουν άλλους τρόπους να ξεθεμελιώσουν τα «βοθροκάναλα» τα οποία, πάντως, όλο χαρά τα επισκέπτονται και δυο χαρές κάνουν κάθε φορά που βγαίνουν στα «παραθύρια» τους οι ίδιοι!

Δεν λυπηθήκανε τον Αλέξη, που από το Σεπτέμβρη έσκουζε πως «δεν μπορεί» και «δεν γίνεται» οι δικαστικοί να ψηφίσουν απέναντι στη θέλησή Του; Ο άνθρωπος δεν φταίει! Απλώς, νόμιζε ότι απευθύνεται στην Κεντρική Επιτροπή του αριστερού κόμματός του!

Έτσι ήτανε πάντα στην αριστερά. Η πλειοψηφία του …ενός!

Δεν πήραν σοβαρά τον Παππά που κλαψούριζε ότι τα παιδάκια θα χάσουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εάν δεν εισπράξουν τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες; Ο άνθρωπος νομίζει ότι για να γλυτώσουν τον «κόφτη», θα βγάλουν φτυάρια!

Δεν λογάριασαν τον Γκρέτσο που έστρωνε τα ράντζα για να ξαπλώσουν οι υποψήφιοι υπερθεματιστές; Τζάμπα έμειναν φυλακισμένοι εκεί τρία μερόνυχτα; Και η «αποστολή» του Ιβάν, στα χαμένα κι αυτή; Κι ο άνθρωπος ξεροστάλιασε κλεισμένος μέσα σε ένα μπουντρούμι σαν κι αυτά που συναντούσε παλιά στην Κα Γκε Μπε!

Το σόϊ άνθρωποι είσαστε, δικαστές πράγματα, που βάζετε σε δεύτερη μοίρα τα θέλω της «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης» και σε πρώτη το Σύνταγμα της χώρας; Τι έλεγε ο Λουδοβίκος; Ο Νόμος είμαι εγώ! Τι λέει ο Παππάς; Αρμόδιος γίνομαι εγώ!..

Τι λέει ο Αλέξης; “Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες”! Και όλες πατεντάτες νεοδημοκράτισσες! Θαρρείς και  το πασοκ δεν είχε κοπελάρες, μήτε οι αριστερές δυνάμεις είχαν μορφονιές όταν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις συνασπισμού…

Πάντως, αλήθεια σας λέω, θέλω να δω με συμπάθεια τους δικαστές και δεν μπορώ! Βλέπω τον Πολλάκη να μαδιέται που δεν θα γίνει αφεντικό σε 4000 κομματικούς κομισάριους των νοσοκομείων και ραγίζει η καρδιά μου! Και ο άνθρωπος ήλπιζε να ξαναεκλεγεί!

Αμ η Όλγα; Καλά, αυτή είδε «δικαστικό πραξικόπημα»! Τόσο σίγουρο το είχανε ότι «θα τους περάσει»! Πως είπαμε ότι το έλεγε ο Αλέξης; Α, ναι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα»! Ούτε μία στο εκατομμύριο, έλεγε… Σκέψου να τον βάλεις τον Αλέξη να σου μαντέψει νούμερα για το τζακποτ του Τζόκερ!

Όχι, δεν τους μπορώ τους δικαστές. Είναι άπονοι. Είναι άστοργοι. Είναι αχάριστοι! Μέχρι και αυξήσεις τους υποσχέθηκαν δια νυκτός στο Μαξίμου και εκεί, εκείνοι! Το καθήκον, λέει…

Ε, με τούτα και με κείνα θόλωσε ο άνθρωπος και είναι έτοιμος να πέσει σε νέα λούμπα, μεγαλύτερη από την πρώτη!  Αν δεν μπει, λέει, νέο ΕΣΡ θα βάλει προσωρινό ενοίκιο στα κανάλια! Και το Συμβούλιο της Επικρατείας που του είπε ότι δεν είναι αρμόδιος να ρυθμίζει τα των καναλιών, αλλά μόνο το ΕΡΣ;  Πάλι θα τους βάλουμε να κρίνουν τα νέα κατορθώματα της κυβέρνησης και πάλι θα περάσουμε την ίδια …αγωνία;

Ή μήπως αγωνία στην αγωνία και κρίση στην κρίση του Δικαστηρίου υπογράψουν και τέταρτο μνημόνιο και δεν το πάρουμε χαμπάρι; Αυτές οι επισκέψεις πρωθυπουργών σε ακριτικά νησιά, συνήθως δεν μας βγαίνουν σε καλό…

Κοίτα φίλε μου, που τελικά με τούτα και με κείνα τα καπρίτσια της «πρώτη φορά αριστερά» κατάλαβα ότι, τελικά, μάλλον τους συμπαθώ τους δικαστές!