Οι ήττες ΠΑΟ και ΠΑΟΚ έφεραν “μπελάδες”

Άσχημα τα νέα για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του Europa League.

Οι δύο βαριές ήττες για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και η ισοπαλία του Ολυμπιακού είχαν ως αποτέλεσμα την ελάχιστη δυνατή συγκομιδή βαθμών, κι έτσι η Ελλάδα παρέμεινε στη 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

ΠΑΟΚ – Καραμπάχ 0-1

Ένας ΠΑΟΚ χωρίς ουσία “τιμωρήθηκε” στο 69′ από τον, πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μίτσελ, ο οποίος χάρισε στην Καραμπάχ τη πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της, μέσα στην Τούμπα.

Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ που δεν μπήκε ποτέ στο ματς.

Πλέον, η υπόθεση πρόκριση έχει γίνει για τους Θεσσαλονικείς εξαιρετικά δύσκολη.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, χωρίς όμως να κάνει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ, εκτός απο το 85ο λεπτό οπότε άγγιξε την ισοφάριση με τον Περέιρα.

ΠΑΟ- Σταντάρ Λιέγης 0-3

Τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα του Παναθηναϊκού φαίνεται πως βάζει η Σταντάρ Λιέγης που πέτυχε 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 62′ ο Σισέ με τρομερό σουτ “φωτοβολίδα” έξω απο την περιοχή έπιασε απροετοίμαστο τον Στιλ που είδε την μπάλα να καρφώνεται στην αριστερή πλευρά των δικτύων του.

Στο 75′ και στο 93′  ήταν σειρά του Μπελφοντίλ να σκοράρει, ενώ τη χαριστική βολή, σε όποια πιθανότητα αντίδρασης του ΠΑΟ υπήρχε,  έδωσε η αποβολή του Εμπόκου στο 77′.

Οι συνέπειες

Η Ολλανδία έχει ήδη ξεφύγει με πάνω απο 1.100 βαθμούς, και με δεδομένο ότι εκπροσωπείται από 4 ομάδες, το όνειρο της 13ης θέσης δείχνει να απομακρύνεται.

Ευχής έργον θα είναι να παραμείνουμε τουλάχιστον στη 14η θέση, κάτι που είναι πιθανό αφού οι Κροάτες που βρίσκονται στη 15η θέση έχουν μία και μοναδική εκπρόσωπο, τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ η οποία αποκλείστηκε από το Champions League και έχει λίγες ελπίδες να συνεχίσει στο Europa.

Δείτε την κατάταξη των χωρών: