ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: κυβερνητικό αλαλούμ

melissa1-90x901Κάποιοι είναι αδύνατον να σοβαρευτούν στην Κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι το αλαλούμ που προκαλούν δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο Νίκος Παππάς μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ επέμεινε στον αριθμό «4» για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από το Βήμα της Ολομέλειας υποστήριξε πως κατά την άποψή του ο αριθμός των αδειών θα πρέπει να είναι… «τρεις».

 

melissa1-90x901Το ακόμη πιο ευτράπελο: Την ίδια ώρα περνούσαν στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών καθώς και την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας θα απαιτείται πλέον η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ! Παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα (και εφαρμοστικά και το ΣτΕ) απαιτούν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες να ασκούνται αποκλειστικά από το ΕΣΡ.

 

melissa1-90x901Και ενώ οι φήμες οργιάζουν γύρω από τον ανασχηματισμό, και ενώ η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα καλεί τη διεθνή κοινότητα και την Ομογένεια να σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, την ίδια ακριβώς ώρα ένα εμβληματικό στέλεχος της αριστεράς και της κυβέρνησης του ετερόκλιτου δίδυμου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης,  απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, με την οποία ζητούσε ανάκληση παλαιότερης υπουργικής απόφασης που μπλόκαρε επένδυση στις Σκουριές…