“Γκέλα” η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! – Mεγάλο «διπλό» ο Αστέρας – “X” στη Λιβαδειά

Αθήνα.- Ο όρος… ΑΕΚ είσαι δεν βγήκε τυχαία, αφού ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί της «Ενωσης» τον χρησιμοποιούν για να πικάρονται μεταξύ τους μετά από αρνητικά αποτελέσματα του Δικεφάλου. Αλλο ένα τέτοιο ήρθε και το βράδυ του Σαββάτου με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν δύο ακόμη βαθμούς στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ατρόμητο (ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-2).
Μέσα σε τέσσσερα λεπτά η ΑΕΚ απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων εναντίον του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη (2-2) και ουσιαστικά βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο Μάνταλος στο 3΄ και ο Πατίτο στο 60΄ έφεραν την Ενωση με 2-0 μπροστά στο σκορ, αλλά ο Λε Ταλέκ στο 71΄ και ο Ούμπιδες στο 74΄ δεν επέτρεψαν στο νέο της προπονητή, Ζοζέ Μοράις, να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς, όταν ο Ούμπιδες δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά, ο Μάνταλος πήρε τη μπάλα και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Για περίπου μισή ώρα η ΑΕΚ ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο τα αποτελέσματα της δουλειάς του Ζοζέ Μοράις, πραγματοποιώντας την πιο «μεστή» φετινή της εμφάνιση σε δημιουργικό επίπεδο.

Ομως στη συνέχεια ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε το ματς και απείλησε άμεσα με τον Βασιλείου στο 45΄ ο οποίος (αν και έφυγε από θέση οφσάιντ) βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη αλλά προσπάθησε να σκοράρει μόνος, αντί να πασάρει δίπλα στον εντελώς αμαρκάριστο, Στόιτσεφ.

Στο δεύτερο 45λεπτο η εικόνα ήταν παρόμοια με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας. Ενα εκπληκτικό γκολ του Πατίτο στο 60΄ έφερε την ΑΕΚ «αγκαλιά» με τη νίκη. Με «οβίδα» έξω από την περιοχή, ο Αργεντινός έγραψε το 2-0. Ομως το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα. Στο 71΄ ο Γκάλο αδράνησε, ο Λε Ταλέκ βρήκε χώρο για σουτ μέσα στην περιοχή και μείωσε 2-1 ξαναβάζοντας στο ματς την ομάδα του Γιώργου Κορακάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ούμπιδες «γέμισε» προς το τέρμα της ΑΕΚ και μία εντελώς ακίνδυνη φάση εξελίχθηκε σε… γκολ, αφού ο Ανέστης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έσπρωξε στα δίχτυα! Απίστευτο λάθος σ΄ένα ματς που «στράβωσε» από το πουθενά για την ΑΕΚ, η οποία ήταν βελτιωμένη μετά την είσοδο του Βάργκας (63΄) στο ματς.

Η αντίδραση του Μοράις ήταν -επιεικώς- σπασμωδική ρίζοντας αμέσως στο ματς τον Πέκχαρτ στη θέση του Χριστοδουλόπουλου. Στο 80΄ ο Αλμέιδα έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν σούταρε μόνος του από το σημείο του πέναλτι μετά από ασίστ του Βάργκας, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκορμπούνοφ. Στο 83΄ ο Ανέστης εξιλεώθηκε για το λάθος του πραγματοποιώντας φοβερή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Λημνιό και τουλάχιστον γλύτωσε την ΑΕΚ από μια ταπεινωτική ήττα. Οχι όμως και από τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο ΟΑΚΑ με το σφύριγμα της λήξης…

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Κίτρινες: Μάνταλος

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις):
Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ροντρίγκες (63΄ Βάργκας), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Πέκχαρτ), Αραβίδης, Αλμέιδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης):
Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κεϊτά (46΄ Ζησόπουλος), Ουμπίδες, Μπάγκα, Στόιτσεφ (56΄ Λημνιός), Βασιλείου (68΄ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα

Μεγάλο «διπλό» σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης στα Γιάννινα, όπου επικράτησε του τοπικού ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες (ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 1-2), ανατρέποντας μάλιστα το σκορ αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν.

Ιωάννινα

Ως απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η μοναδική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα που είχε κρατήσει την εστία της ανέπαφη εντός έδρας. Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, πέτυχε δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο (72΄ Φαρίνια, 77΄ Μάσα) και έφυγε από την πρωτεύουσα της Ηπείρου με το τρίποντο στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής, αχρηστεύοντας το προβάδισμα που είχε δώσει στους γηπεδούχους ο Ζάιρο στο 63΄.

Αν στον προηγούμενο αγώνα του «Άγιαξ της Ηπείρου» ο Μαμπουλού ήταν ήρωας για την ομάδα του, σκοράροντας και τα δύο γκολ στη νίκη με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (2-1), σήμερα απέβη μοιραίος αφού δεν βρήκε στόχο σε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 5ο λεπτό, όταν στη σέντρα του Ζάιρο ο Γάλλος επιθετικός έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αστοχώντας ελάχιστα. Στο 22΄ και ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ντοναρούμα σε απόκρουση σε δύο χρόνους, ενώ στο 58΄ και σε νέα σέντρα, του Κούτρη αυτή τη φορά, πήρε ξανά την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο Κοζορώνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζάιρο με κεφαλιά νίκησε τον Ιταλό τερματοφύλακα του Αστέρα ανοίγοντας το σκορ.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, πάντως, οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας, προβλημάτισαν τους γηπεδούχους με την πίεσή τους αλλά εκτός από ένα σουτ του Χαμντανί στο 28ο λεπτό, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο ως το 72΄.

Στο πεντάλεπτο που ακολούθησε, όμως, η ομάδα του Ελευθερόπουλου «μούδιασε» τους «Ζωσιμάδες», ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Φαρίνια στο 72΄, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Περιστερίδη, για να «γράψει» το τελικό 1-2 ο Μάσα πέντε λεπτά αργότερα, επίσης με κεφαλιά (!), ύστερα από σέντρα ακριβείας του Νίκο Φερνάντες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίλα, Καρανίκας – Δημούτσος, Ευαγγέλου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):
Περιστερίδης, Μπουκουβάλας (79΄ Καρανίκας), Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης (76΄ Βιδάλ), Μαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55΄ Γιάκος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Ντοναρούμα, Ίγκορ, Ευαγγέλου (64΄ Κυριακόπουλος), Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Χαμντανί, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86΄ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (75΄ Μάσα), Φερνάντες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Λιβαδειά ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει τον βαθμό από την Ξάνθη, η οποία προηγήθηκε (Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-1).

Λιβαδειά

Η Ξάνθη παρέμεινε αήττητη για έκτο συνεχή αγώνα στο πρωτάθλημα, διάστημα κατά το οποίο έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ με το αποψινό στη Λιβαδειά και με το οποίο ο Ουόν ισοφάρισε στο 80΄ το τέρμα του Γιουνές (τρίτο στο πρωτάθλημα), που είχε δώσει προβάδισμα στους ακρίτες από το 22ο λεπτό.

Οι Βοιωτοί είχαν την υπεροχή στο ξεκίνημα αλλά παρά την επιθετικότητά τους δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ, κάτι που έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 22ο λεπτό ενάντια στη ροή του αγώνα, όταν στη σέντρα του Λάζιτς ο Γιουνές, πάντοτε με καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή, «έγραψε» με κεφαλιά το 0-1.

Στο 42΄ ήταν και πάλι ο Τυνήσιος επιθετικός που έχασε την ευκαιρία ουσιαστικά να «κλειδώσει» το παιχνίδι υπέρ της Ξάνθης, όταν παίρνοντας νέα πάσα από τον Λάζιτς δεν κατόρθωσε να τελειώσει τη φάση από τη μικρή περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Λεβαδειακό, που ήταν συνεχώς στην επίθεση αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους απέναντι στην άψογη αμυντική τακτική της ομάδας του Λουτσέσκου, η οποία πάντως είχε δώσει δικαιώματα χάνοντας μέτρα στο γήπεδο.

Ένα εν κινήσει σουτ του Βασιλείου στο 70΄ από γύρισμα του Καραμπουέ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, μια προσπάθεια του Μάντζιου από το ύψος της περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς στο 76΄, αλλά στο 80΄ η επιμονή των «πράσινων» ανταμείφθηκε με το γκολ της ισοφάρισης από τον Ουόν, πρώτο του στο πρωτάθλημα, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Μιλιάζες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουλιμπαλί – Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Λάζιτς, Φλίσκας, Νιέτο

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς):
Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί (55΄ Καραμπουέ), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (90΄ Καλτσάς), Τόνι Σίλβα, Μάντζιος, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (69΄ Βασιλείου).

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (84΄ Νιέτο), Γουάλας, Χατζητερζόγλου (60΄ Μπαξεβανίδης), Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά (72΄ Φλίσκας).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 19:30, ακολουθεί το «μίνι» ντέρμπι: ΑΕΚ – Ατρόμητος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-2
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-1
19:30 ΑΕΚ-Ατρόμητος ΟΑΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 Παναιτωλικός-ΑΕΛ Γηπ. Παναιτωλικού
17:15 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ Γηπ. Πανιωνίου
17:15 Κέρκυρα-Βέροια ΕΑΚ Κέρκυρας
19:30 Ολυμπιακός-Παμαθηναϊκός Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 Ηρακλής-Πλατανιάς Καυτανζόγλειο Στάδιο

Newsroom ΔΟΛ