Ισόπαλοι Ηρακλής και Πλατανιάς 1-1 στην «αυλαία» της αγωνιστικής

Αθήνα-Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας της 10ης ημέρας της Super League ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Πλατανιά. Το ματς έγινε στο «Καυτανζόγλειο» και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αποστολόπουλο στο 29΄.

Ισοφάρισε στο 68΄ ο Κυριακίδης για τον «Γηραιό» που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς νίκη στους πρώτους οκτώ αγώνες της σεζόν. Στην πρεμιέρα του στο «τιμόνι» του Ηρακλή, τρίτος προπονητής για την τρέχουσα σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Σάββας Παντελίδης δεν κατάφερε να γευτεί την επιτυχία της νίκης και των πολύτιμων βαθμών της.

Πολύ κακός ο Ηρακλής δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να δείξει στοιχεία ομάδας Super League. Νωθρός, αδύναμος και αδούλευτος δεν έπεισε ούτε σε μια περίπτωση πως θα μπορούσε να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Από την πλευρά του ο Πλατανιάς έδειξε ασφαλώς καλύτερος, με κίνηση και ρυθμό και αξιοποιώντας αυτή την υπεροχή του, πέτυχε το γκολ στο 29′ που του έδωσε ηθικό και δυνατότητες κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο.
Η καλύτερη στιγμή των Θεσσαλονικέων στο πρώτο ημίχρονο έρχεται στο 23′. Σε σουτ του Μοντέιρο από πλάγια και δεξιά η μπάλα γλύφει το δοκάρι και περνάει άουτ.

Στο 29′ από λάθος του Κούρου ο Πλατανιάς βγήκε στην κόντρα με τον Αποστολόπουλο που συνεργάστηκε με τον Γιακουμάκη και αφού ξαναπήρε την μπάλα με δυνατό σουτ την έστειλε στο «παραθυράκι» του Περνίς για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση του Καυτανζογλείου.

Στην επανάληψη με το ξεκίνημα ο Πλατανιάς συνεχίζει να δείχνει την επιθετική του δραστηριότητα και στο 47′ πλησιάζει σε ένα δεύτερο γκολ αλλά το χάνει. Πλασέ του Γιακουμάκη από πλάγια και δεξιά, απέκρουσε ο Περνίς και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Ζιαμπάρης.

Ο Ηρακλής «αφυπνίζεται» και στο 53′ πλησιάζει στην ισοφάριση. Εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, κεφαλιά του Ζιαμπάρη αποκρούει εντυπωσιακά ο Σωτηρίου. Ομως καθώς ο Ηρακλής πιέζει για την ισοφάριση, πετυχαίνει τον στόχο του στο 68′ όταν από σέντρα του Σαραμαντά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί έρχεται ολομόναχος ο Κυριακίδης και με κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα για να πετύχει το 1-1.

Διαιτητής: Σκουλάς (Σερρών)

Κίτρινες: Μπαρτολίνι, Κούρος, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης/ Μπανανά, Γιακουμάκης, Βάντερσον, Μανούσος, Αποστολόπουλος, Στάθης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Κούρος, Μοντέιρο (56′ Λάμπρου), Πασάς (46′ Ρούσος), Λεοζίνιο (90″ Κυνηγόπουλος), Λουκίνας

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (70″ Ντεβέσα), Γιακουμάκης, Μενδρινός (82′ Ντίνας), Μανούσος (90’+ Κάργας).

Οι σκόρερ στις συναντήσεις της 10ης αγωνιστικής:

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-2
(63΄ Ζάιρο – 72΄ Φαρίνια, 77΄ Μάσα)

Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-1
(80΄ Ουόν – 22΄ Γιουνές)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2
(3΄ Μάνταλος, 60΄ Πατίτο – 71΄ Λε Ταλέκ, 74΄ Ούμπιδες)

Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-1
(41΄ Ουάρντα, 85΄ Μαρκόφσκι – 54΄ Ναζλίδης)

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0
(14΄ Ανσαριφάρντ)

Κέρκυρα-Βέροια 2-0
(52΄ Μαλόν, 62΄ Τουράμ)

Ολυμπιακός-Παμαθηναϊκός 3-0
(21΄ Μποτία, 26΄ Ελγιουνούσι, 44΄ Ιντέγε)

Ηρακλής-Πλατανιάς 1-1
(68΄ Κυριακίδης – 29΄ Αποστολόπουλος)

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 21
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΠΑΣ Γιάννινα 13 -7αγ.
. Πανιώνιος 13
5. ΑΕΚ 12
6. ΠΑΟΚ 11
. Ατρόμητος 11
. Παναιτωλικός 11
9. Ξάνθη 10
. Κέρκυρα 10
11. Πλατανιάς 10
. Αστέρας Τρίπολης 9
13. ΑΕΛ 8
. Λεβαδειακός 8 -7αγ.
15. Βέροια 6
16. Ηρακλής 3

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ