Επίθεση της ΝΔ στον Πρωθυπουργό: Η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει είναι η παραίτησή του

Αθήνα.- Αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο του πρωθυπουργού στην εφημερίδα των συντακτών, στο οποίο δεσμεύεται για ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδο από την επιτροπεία των θεσμών.

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος».

«Ο κ. Τσίπρας ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος. Είναι ο πολιτικός που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, ιδιαίτερα την μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γιατί φόρτωσε την Ελλάδα με ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο προκαλώντας βαριές απώλειες στην οικονομία και την κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει:

«Και τώρα αντί να αξιοποιήσει την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας με τις θετικές προτάσεις της για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την προώθηση σε όλα τα επίπεδα των εθνικών στόχων, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο», αναφερόμενη στο άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, συνεχίζει να επιδεικνύει ανικανότητα, ανεπάρκεια, ανευθυνότητα και να είναι όμηρος των εσωκομματικών του τάσεων. Εφόσον εξαιτίας όλων αυτών, δεν μπορεί να αποτρέψει το τέταρτο μνημόνιο, ας φύγει επιτέλους από την κυβερνητική εξουσία. Ας πάψει να φορτώνει τις δικές του τραγικές ευθύνες στην αντιπολίτευση. Η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στη χώρα, είναι η παραίτησή του», αναφέρει ακόμα.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Από την πλευρά του, το Ποτάμι αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας ή νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς ή σε ανθρώπους που έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Κάνει λόγο για «σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία», τη στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι οι καταστροφικές επιλογές του ήρθαν να προσθέσουν κι άλλη ύφεση κι άλλα λουκέτα κι άλλους φόρους. Έφθασε ακόμη να μιλάει και για «σχέση τιμής» με τους πολίτες. Αυτούς που εξαπάτησε τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.