Εννέα Ελληνόπουλα βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας Ν.Ν. Ουαλίας

Η Stephanie Isolabella

Η Stephanie Isolabella

Εννέα Ελληνόπουλα του Σίδνεϊ κατόρθωσαν φέτος να συμπεριληφθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολουθούν γλωσσικά μαθήματα σε Σχολεία Κοινοτικών Γλωσσών και βραβεύονται από το υπουργείο Παιδείας Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πρόκειται για θεσμό που εγκαινιάστηκε πριν από περίπου 25 χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα του/της εκάστοτε υπουργού Παιδείας (NSW Minister’s Awards Excellence in Student Achievement- Community Languages Schools).

Στόχος είναι η προώθηση και ενθάρρυνση μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων για την διδασκαλία κοινοτικών γλωσσών στην Πολιτεία.

Βραβεία απονέμονται σε μαθητές/μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Περιλαμβάνουν αριστεία, υψηλούς επαίνους, επαίνους και εύφημες μνείες.

Στο μάθημα των Ελληνικών φέτος διακρίθηκαν:

Minister’s Award:

Stephanie Isolabella (Δημοτικό)

Με υψηλό έπαινο (Highly Commended):

Αναστασία Κρουκλίδη (Δημοτικό)

Βικτωρία Πρασούλα (Γυμνάσιο)

Με έπαινο (Commended) στο Δημοτικό:

Διονυσία Δραγώνα

Ανάργυρος Καλλός

Άννα-Μαρία Παρίση

Ζαχαρίας Σαρηγιάννης

Πηνελόπη-Πόπη Γιακουμάτου

Με έπαινο (Commended) στο Γυμνάσιο

Αντωνία Kousparis

Οι μαθητές/μαθήτριες που έλαβαν Εύφημο Μνεία (Merit Award) θα πάρουν το βραβείο τους σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία φοιτούν.

vravefsikalos

Ο Ανάργυρος Καλλός.

Όπως ανακοινώθηκε στην τελετή απονομής, που έγινε πρόσφατα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου ΝΝΟ, στην Πολιτεία διδάσκονται περισσότερες από 55 γλώσσες σε κοινοτικά σχολεία, αν και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια/φορείς, όπως προκύπτει από την ανάγνωση των σχολείων στα οποία φοιτούν μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν διακρίσεις.

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε από την πολιτειακή κυβέρνηση, η υφυπουργός Παιδείας, Leslie Williams.

Να σημειωθεί ότι στο 17μελές Συμβούλιο Σχολείων Κοινοτικών Γλωσσών (NSW Community Languages Schools Board Members) μετέχει η συμπάροικος Mary Karras, διευθύντρια του Συμβουλίου Μεταναστευτικών Κοινοτήτων ΝΝΟ (Ethnic Communities’ Council of NSW).

πηγή:Neoskosmos.com