Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση πίσω από τις επιθέσεις στις πρεσβείες Γαλλίας και Μεξικού

Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ο ειδικός φρουρός που είχε υπηρεσία.

Με την ίδια προκήρυξη η οργάνωση αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον του κτηρίου όπου φιλοξενείται η πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι τον Αύγουστο, αλλά και για την επίθεση τον Μάιο του 2014 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία όσο και για την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού οι συντάκτες της προκήρυξης φαίνεται να αναφέρουν λάθος ημερομηνία.

Η χειροβομβίδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία εξερράγη τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου, ενώ στο κείμενο αναφέρεται ότι το χτύπημα έγινε ένα μήνα και μία ημέρα νωρίτερα, στις 9 Οκτωβρίου. Οι σφαίρες στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται η μεξικανική αποστολή βρέθηκαν την 1η Αυγούστου, όμως στην προκήρυξη αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε στις 31 του ίδιου μήνα.

Οι συντάκτες της προκήρυξης κατηγορούν την γαλλική κυβέρνηση ότι χτυπά κοινωνικές κινητοποιήσεις με «στρατιωτικά μέσα», ενώ παράλληλα καταστρέφει το περιβάλλον στο όνομα του κέρδους.

Παράλληλα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον «λιβανέζο αγωνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά», ο οποίος παραμένει κρατούμενος σε γαλλικές φυλακές από το 1984 «μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια στο αμερικάνικο και στο ισραηλινό κράτος».

Η προκήρυξη αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιατικού χώρου και εξετάζεται από την Αστυνομία.