ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ο Ομπάμα στην Αθήνα

melissa1-90x901«Ποιος νοσηρός εγκέφαλος σκέφτηκε να στείλει τον κ. Καμμένο να υποδεχτεί τον Πρόεδρο Ομπάμα; Ποιος αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ο ένας από τους δύο αρχηγούς (ο άλλος ήταν ο Μιχαλολιάκος) που χαιρέτισαν θερμά την εκλογή Τραμπ λέγοντας μάλιστα ότι «χάρη σε μένα και τον Τράμπ η Νέα Τάξη Πραγμάτων τελείωσε για πάντα»; Τόσο εξαρτημένος είναι τέλος πάντων ο κ. Τσίπρας από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ; Και γιατί δέχθηκε αυτή την απρέπεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;» αναρωτιέται το Ποτάμι.

melissa1-90x901Το κόμμα υπενθυμίζει πως το 1999, τον Μπιλ Κλίντον τον είχε υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και τον Τζόρτζ Μπους, το 1991, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 

melissa1-90x901Υπογραμμίζοντας πως την Καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ τους είχε υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (και παλιότερα ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός), το Ποτάμι τονίζει πως, στην υπόλοιπη Ευρώπη, τον Πρόεδρο Ομπάμα τον υποδέχονται είτε υπουργοί Εξωτερικών είτε αρχηγοί κρατών.

 

melissa1-90x901«Συγγνώμη, είναι εδώ η προεδρική κατοικία;», ρώτησε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Προκόπη Παυλόπουλο. «Ναι», απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «Άρα μένετε εδώ», συνέχισε ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Μένω στο σπίτι μου», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Μακάρι να είχα και εγώ αυτή την επιλογή», σχολίασε ο Ομπάμα.

 

melissa1-90x901Η Pamhellenic post το έχει ξαναγράψει. Ο εκάστοτε Πρόεδρος Δημοκρατίας πρέπει να μετακομίζει και να μένει για όλο το χρόνο της θητείας του ΜΕΣΑ στο προεδρικό Μέγαρο. Μόνο τότε έχουν νόημα ύπαρξης το προεδρικό Μέγαρο και η Ελληνική σημαία στην οροφή του… Αυτό είναι το σωστό και το πρέπον. Δικαιολογημένη, όθεν η απορία Ομπάμα “άρα μένετε εδώ”, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Και το παράπονό του… “Μακάρι να είχα και εγώ αυτή την επιλογή”. Αλλά σωστά δεν την έχει…