Η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας δίνει το ποσό του εράνου στην μητέρα της Μυρτούς

Βοστόνη.- .-Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας απεφάσισε στη γενική της συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, να δώσει το υπόλοιπο ποσό των χρημάτων από τον έρανο που είχε διεξαγάγει για την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη το έτος 2014, στην μητέρα της, την κυρία Μαίρη Κοτρότσου στην Αθήνα, για κάλυψη εξόδων νοσηλείας και αγορά ιατρικών ειδών και οργάνων.

Το ποσό που θα λάβει η κυρία Κοτρότσου ανέρχεται στις $80.301,84 σύμφωνα με την έκθεση των οικονομικών που διαμοιράσθηκε στη γενική συνέλευση. Το ολικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί ήταν $130.939 από τα οποία πληρώθηκε μία εγχείρηση που είχε γίνει στο κορίτσι στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης κόστους 50.607 δολαρίων, την οποία δεν κάλυπτε το ελληνικό κράτος και είχε εγγυηθεί η Ομοσπονδία για την πληρωμή της, πράγμα που έκανε.

Κατά την ψηφοφορία που έγινε αναφορικά με το αν θα έπρεπε να δοθούν τα χρήματα στην κυρία Κοτρότσου ή όχι, 20 ψήφισαν υπέρ, 5 κατά και ένας παρών.

Στο θέμα αναφέρθηκε ενδελεχώς ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος έκανε αναδρομή στη διεξαγωγή του εράνου και τον αρχικό του σκοπό που ήταν η αγορά ειδικού μηχανήματος, γνωστού ως «Τόμπιν», προς διευκόλυνση της επικοινωνίας της ασθενούς και σε περίπτωση συγκέντρωσης περισσότερων χρημάτων να πληρωθούν ιατρικά έξοδα και νοσήλια τα οποία δεν καλύπτονταν από την ασφάλεια του ελληνικού κράτους.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «η μητέρα του κοριτσιού ζητούσε να λάβει τα χρήματα, της εξηγήθηκε ότι θα καταβάλλονται για ιατρικούς και θεραπευτικούς λόγους του παιδιού για πληρωμή λογαριασμών εφόσον προσκομίζονται οι λογαριασμοί». Εγινε αναφορά επίσης σε γράμματα απειλητικά από μέρους δικηγόρων της κυρίας Κοτρότσου στο παρελθόν, αλλά και για δηλώσεις της σε βάρος της Ομοσπονδίας και τόνισε ο κ. Ιωαννίδης πως «μας έχει κουράσει αυτή η υπόθεση, η Ομοσπονδία έχει κατηγορηθεί για τα πάντα».

Στη συνέχεια, ο κ. Ιωαννίδης κρατώντας ένα πακέτο εγγράφων στο χέρι του, είπε ότι στάλθηκε από Δικηγορική Εταιρεία της Βοστώνης για λογαριασμό της κυρίας Κοτρότσου, με στοιχεία και προτάσεις για τη θεραπεία της Μυρτούς και την αγορά ιατρικών οργάνων και άλλων ειδών για το άρρωστο κορίτσι.

 

ekirikas.com