Ανοικτό παραμένει το εργασιακό – Λακωνική δήλωση Αχτσιόγλου

Αθήνα.- Με την επίδοση στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των θεσμών του σχεδίου συμφωνίας ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.

Η συνάντηση που διήρκησε αρκετές ώρες φαίνεται πως δεν έχει ακόμη καταλήξει σε κάποιο επίσημο πόρισμα και έτσι η υπουργός αποχωρώντας από τη συνάντηση αρκέστηκε στο να δηλώσει λακωνικά «συνεχίζουμε».

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Oικονομικών, υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, στα οποία συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις. Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται σε ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού και ορισμένα θέματα Παιδείας.

Για το δημοσιονομικό κενό, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες μια διάσταση απόψεων για 50 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα. Για το δημοσιονομικό κενό του 2017 εκτιμάτε ότι η διαφορά δεν συνιστά ιδιαίτερο πρόβλημα εν όψει της κατάθεσης αυτή την εβδομάδα στη Βουλή του Προϋπολογιμού.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη μέχρι την ολοκλήρωση δηλαδή της δεύτερης αποστολής των δανειστών, να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε σημείο που η συμφωνία να ολοκληρωθεί με συμφωνία εξ αποστάσεως.

Στόχος είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όποτε εκφράζονται ελπίδες για τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.

Newsroom ΔΟΛ