Ισχυρότατος σεισμός 7,3 ρίχτερ στην Ιαπωνία – Άρση προειδοποίησης για τσουνάμι

Ιαπωνία.-Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,3 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Ιαπωνία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά της πόλης Ιγουάκι, με πληθυσμό 357 χιλιάδων κατοίκων και 117 χιλιόμετρα από τη Φουκουσίμα, ανατολικά, νοτιοανατολικά, τόπο της μεγάλης πυρηνικής καταστροφής που προκλήθηκε από τσουνάμι το 2011.

Το κέντρο παρακολούθησης τσουνάμι του Ειρηνικού, εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της δόνησης. Η προειδοποίηση ήρθη λίγες ώρες αργότερα.

Όπως μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα, από λεπτό, σε λεπτό, το τσουνάμι αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ενώ η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι τσουνάμι ύψους έως 3 μέτρων θα χτυπήσει άμεσα τις ανατολικές ακτές.

Η ιαπωνική μετωρολογική υπηρεσία καλεί μάλιστα τους κατοίκους της Φουκουσίμα να εκκενώσουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε υψηλότερο έδαφος και ειδικά αν βρίσκονται σε παραθαλάσσια ή παραποτάμια περιοχή.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι αλλεπάλληλα κύματα αναμένεται να πλήξουν τις ανατολικές ακτές, ενώ και η ιαπωνική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ανάλογο μήνυμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ενώ οι πυρηνικές μονάδες της Φουκουσίμα δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά από τον σεισμό.