Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο Μοντ Πελεράν, αλλά και την πιθανή συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε την απογοήτευση της κυβέρνησης για την τροπή που πήραν οι συνομιλίες στην Ελβετία.

«Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία και διαρκή συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε «τη σταθερή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στις συνομιλίες, ώστε να καταλήξουμε σε δίκαιη και βιώσιμη λύση βάσει των διεθνών συνθηκών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της ΕΕ με κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και είναι απολύτως προσηλωμένη στην επίλυση όλων των ανοικτών θεμάτων, με αίσθημα ευθύνης, με μεθοδικότητα και συνέπεια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία:ΑΠΕ