Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Γεννηματάς» για τους μαθητές από την Κομοτηνή

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση των 39 μαθητών που εισήχθηκαν στο «Γεννηματάς», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» αναφέρεται:

«Στην εφημερία της 25/11/2016 προσκομίστηκαν 75 νεαροί μαθητές (1η και 2α Λυκείου) με συμπτώματα από το ανώτερο και κατώτερο γαστρεντερικό σύστημα.

Από αυτούς οι 39 εισήχθηκαν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για αντιμετώπιση και παρακολούθηση. Η κατάσταση των ασθενών είναι υπό  έλεγχο.

Σε όλους τους μαθητές παρασχέθηκε η δυνατότητα της ψυχολογικής υποστήριξης από την κοινωνική υπηρεσία.

Στο Νοσοκομείο ευρίσκονται οι συνοδοί καθηγητές και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας προς υποστήριξη των μαθητών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Βασίλης Κεκερής».

Το Ιστορικό του συμβάντος

Στο μεταξύ, παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής  έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, προκειμένου να διερευνηθούν τα αιτία που οδήγησαν τους μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής μαζικά στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Τα παιδιά που ξεκίνησαν την Πέμπτη από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, καθ’ οδόν έκαναν τρεις στάσεις για φαγητό.

Την Παρασκευή το πρωί εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροιες και πονόκοιλος. 23 παιδιά με δύο συνοδούς – καθηγητές πήγαν στο Ιπποκράτειο και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Την προκαταρκτική ερεύνα θα διενεργήσει η Ασφάλεια.