Νεκρός εντοπίστηκε ο 33χρονος που αγνοείτο στο Βανάτο Ζακύνθου από την κακοκαιρία

Για περισσότερες από οχτώ ώρες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, λόγω της κακοκαιρίας, πυκνοκατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα στη Βικτώρια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελόκηπους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αιτία του προβλήματος οι βλάβες σε υποσταθμούς της ΔΕΗ λόγω των πλημμυρών. Τα τεχνικά συνεργεία του διαχειριστή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης, αλλά δεν δίνουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να παραμένουν στο «σκοτάδι».

Ζάκυνθος

Στο μεταξύ, νεκρός βρέθηκε τρία χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό του ο 33χρονος στη Ζάκυνθο που χάθηκε κατά τη χθεσινή κακοκαιρία.  Το αυτοκίνητό του είχε εντοπισθεί το πρωί σε πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές του νησιού.
Ο 33χρονος άντρας παρασύρθηκε από το ορμητικά νερά κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης και βρέθηκε περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του σήμερα το πρωί.

Τον νεαρό βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Στην συνέχεια στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο Ζακυνθινό.

Την σωρό του παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άντρας είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες Σάββατο το βράδυ, γεγονός που ανησύχησε τους οικείους του και τις πρώτες πρωϊνές ώρες ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, οπότε και άρχισαν οι έρευνες.

Σημειώνεται ότι τα εντονότερα προβλήματα στο νησί της Ζακύνθου σημειώθηκαν στις περιοχές Τσιλιβί, Αλυκές και στο Βανάτο. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 60 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ λόγω της κατάστασης, στο νησί σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Δυτική Ελλάδα. 

Το πρόβλημα έχει ενταθεί και από το γεγονός ότι οι χείμαρροι δεν έχουν καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ σε δρόμους και γειτονιές του νησιού υπάρχουν πάνω από 2.000 τόνοι αποβλήτων, καθώς κάτοικοι και φορείς κρατούν κλειστό το μοναδικό ΧΥΤΑ της Ζακύνθου στην περιοχή Καλαμάκι από τη στιγμή που ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής έχει υπερκορεστεί.