Επέζησαν έξι από τη συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία

Κολομβία.- Ένα αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένης και μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από την Βραζιλία, συνετρίβη στην κεντρική Κολομβία, σύμφωνα με τη σελίδα των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 επιβάτες κι εννέα μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των 81 επιβαινόντων ήταν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας “Chapocoense.”

Έξι άτομα επέζησαν της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Chapecoense κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

Δυσάρεστες είναι οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα της Κολομβίας για την νέα αεροπορική τραγωδία. Σύμφωνα με δήλωση του Αστυνομικού Διευθυντή της Μεντεγίν, José Acevedo Ossa, την οποία αναμεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, 75 επιβάτες είναι νεκροί, ενώ έξι είναι οι επιζώντες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσω Twitter, μεταδίδει ότι από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία, έχουν ανασυρθεί νεκροί 25 επιβάτες, ενώ έχουν διασωθεί πέντε.syntrim-kolomvias-1070

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ο Άλαν Ρουσέλ, αμυντικός της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκονένσε, η αποστολή της οποίας βρισκόταν στο μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Κολομβία.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται ανάμεσα στους διασωθέντες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Άλαν Ρουσέλ έχει υποστεί δεκάδες κατάγματα.

Ο Άλαν Ρουσέλ, αμυντικός της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκονένσε, η αποστολή της οποίας βρισκόταν στο μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Κολομβία, βρίσκεται ανάμεσα στους διασωθέντες.

Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα καθώς, όπως αναφέρει ο Guardian, έχει δεκάδες κατάγματα ενώ υποφέρει και από ένα τραύμα στο κεφάλι.

Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν στην Κολομβία ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.