Στοχασμοί: Ποιος;‏

Συγγραφέας
Για την ΡΗΡ
 Ποιος είναι αυτός που τολμά και μου υποδεικνύει το δρόμο το σωστό; Γιατί από τα βήματα τα δικά του, βλέπω λάσπες να αφήνει. Αν ήξερε το σωστό, σιωπηλά θα το ακολουθούσε, ώστε το μονοπάτι του καθαρό να το δω και ποτισμένο από το παράδειγμά του.
Ποιος είναι αυτός ο άφρων, που νομίζει ότι την πλάτη του μπορεί να μου τη γυρίσει εκβιάζοντάς με συναισθηματικά; Το συναίσθημα το δικό μου φίλε, το κερδίζεις, δεν το απαιτείς. Για να είμαι μαζί σου, την πληρότητά μου σου εκφράζω, όχι την έλλειψή μου.
Ποιος είναι αυτός που μου κουνάει το δάκτυλό του περιγελώντας και κατακρίνοντας τη ζωή μου; Το βίωμα το δικό μου, δεν μπορείς εσύ να το αισθανθείς, ούτε το μονοπάτι μας ήταν ποτέ του κοινό. Ίσως συνοδοιπόροι να υπήρξαμε, και να μην σε κατάλαβα καλά όταν από την πόρτα μου μπήκες, αλλά ξέρω από ποιο παράθυρο θα φύγεις!
Ποιος είναι αυτός που από την τόση του έπαρση δεν δακρύζει μπροστά στο δράμα, δεν χαίρεται στην ευτυχία, δεν γελάει στην αγαθότητα, δεν δίνει το χέρι του για βοήθεια, δεν αγαπάει για να μην πληγωθεί; Κάνε ένα βήμα παραπέρα καλέ μου, οι δρόμοι μας δεν ταιριάζουν.