Σάρωσε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο- Νίκη για Ξάνθη, Ατρόμητο και ΠΑΟ

Με σαρωτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες έφτασαν στο 4-0 κόντρα στον Λεβαδειακό στο «Καραϊσκάκη».

Τον δρόμο προς τα δίχτυα άνοιξε ο Ιντέγε στο 48’ με φοβερό ανάποδο ψαλίδι, το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ήταν ένα μέτρο οφσάιντ!

Στο 70’ ο Μιλιβόγεβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μπέντο και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη δύο γκολ στο… καπάκι από τους Φορτούνη (71’) και Ιντέγε (74΄). Καθοριστικές οι χαμένες ευκαιρίες του Λεβαδειακού μετά το 1-0.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από τη γκέλα με την Κέρκυρα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (74’ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72’ Πάρντο), Ιντέγε (77’ Καρντόσο)

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Ζεζίνιο, Μάντζιος, Τόνι Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Καραμπουέ (46’ Γιακουμάκης)

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Έσπασε το ρόδι εντός έδρας η Ξάνθη, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Η Ξάνθη ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2′ με τον Βασιλακάκη και έκτοτε έπαιξε το αγαπημένο της παιχνίδι των αντεπιθέσεων παραχωρώντας την κατοχή στον Αστέρα Τρίπολης. Αφού λοιπόν το γκολ του Καλτσά στο 9′ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, οι γηπεδούχοι με δύο κόντρα επιθέσεις έφτασαν στο 3-0 με εκφραστές τους Γιουνές (14′) και Λάζιτς (31′).

Στην επανάληψη οι Αρκάδες μπήκαν με στόχο να μειώσουν γρήγορα το σκορ και τα κατάφεραν με τον Ιωαννίδη στο 53′, όμως στη συνέχεια η Ξάνθη έλεγξε τον ρυθμό και δεν επέτρεψε στον Αστέρα να απειλήσει περαιτέρω την εστία του Ζίφκοβιτς. Αντίθετα σε δύο περιπτώσεις (69′, 82′) πλησίασε το 4-1.

Με αυτό το τρίποντο (3-1) η Ξάνθη έπιασε την ΑΕΚ στους 16 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης παρέμεινε στους 10.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας (64′ Χατζητερζόγλου), Γουάλας, Βασιλακάκης (87′ Π. Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Λάζιτς, Λουσέρο, Τριάδης (75′ Νιέτο), Γιουνές.

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος, Φερνάντες (46′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Ίγκορ, Μάσα (63′ Τσάβες), Ιωάννίδης.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Καλπάζει προς την Ευρώπη ο Ατρόμητος, “διπλό” και στη Λάρισα

Η ΑΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και είχε διπλή ευκαιρία με τον Ναζλίδη στο 9′ για να ανοίξει το σκορ. Ο Ατρόμητος απάντησε στο 20′ με σουτ του Τόνσο, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ξενοδόχοφ. Στο 35′ ο Αργεντινός απείλησε ξανά και στο 45′ ήρθε ο Λημνιός για να γράψει το 0-1 με το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη να έρει το ματς στα ίσα και τα κατάφερε στο 47 με προβολή του Μαρουκάκη από κοντά. Ο Ατρόμητος όμως στο 56′ ανέκτησε άμεσα το προβάδισμά του ξεδιπλώνοντας άριστη αντεπίθεση με εκφραστές τους Ούμπιδες, Τόνσο, Μπρίτο και τελικό εκτελεστή τον Λε Ταλέκ για το 1-2.

Έκτοτε η ΑΕΛ προσπάθησε να ισοφαρίσει εκ νέου, όμως οι Περιστεριώτες διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους και κράτησαν το πολύτιμο τρίποντο. Με τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο, ο Ατρόμητος έχει σε οχτώ αγώνες πρωταθλήματος πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα η ΑΕΛ σε τρία ματς με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις έναν βαθμό και παραμένει οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Ναβάρο (63′ Καπός), Ποτουρίδης, Φατιόν, Ντέλετιτς (46′ Αβραάμ), Ντοντό (46′ Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Ούμπιδες, Μπάγκα, Λημνιός (66′ Κεϊτά), Τόνσο (88′ Ζησόπουλος), Μπρίτο (78′ Κατράνης), Λε Ταλέκ.

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Βοιωτίας).

Ο Λουντ έκρινε το… άνοστο ντέρμπι του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ

Αθήνα
Με γκολ του Λουντ στο 69ο λεπτό ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στους 18 βαθμούς, επτά λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, με παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει τη Δευτέρα στο «Καυτανζόγλειο». Ο «Δικέφαλος», αντίθετα, έχασε για τρίτο συνεχή αγώνα στο πρωτάθλημα, έμεινε στους 11 βαθμούς και ο τίτλος ξεμάκρυνε πολύ νωρίς, για άλλη μια χρονιά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα που έχουν δει ποτέ οι φίλοι των δύο ομάδων. Χωρίς ρυθμό, χωρίς πάθος και φαντασία, οι δύο τερματοφύλακες ήρθαν ουσιαστικά σε επαφή με την μπάλα μόλις από μία φορά ο καθένας.

Στο 17ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Λέοβατς, που έπιασε στην κίνηση ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος με σωστή αντίδραση πέταξε την μπάλα κόρνερ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 42΄, όταν ο Γουακάσο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Μπρίκιτς, που είχε καλή τοποθέτηση.

Στα αξιοσημείωτα αυτού του διαστήματος το… πατινάζ που έκαναν οι παίκτες στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς πολλοί από αυτούς γλιστρούσαν και αναγκάστηκαν να αλλάξουν παπούτσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλύτερος, η μπάλα άλλαζε περιοχή αρκετά γρήγορα, αλλά και πάλι οι αντίπαλοι υστερούσαν στη δημιουργία. Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να κάνει διορθωτικές αλλαγές περνώντας Λέτο και Μπουμάλ αντί των Ιμπάρμπο και Γουακάσο που πέρασαν απαρατήρητοι, ο Ίβιτς τον μιμήθηκε περνώντας τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Σάκχοφ.

Αφού η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει με αξιώσεις στην περιοχή για τον Μπεργκ, τη λύση για την ομάδα του έδωσε τελικά ο Λουντ έξω από αυτή. Στο 69ο λεπτό ο Φινλανδός έπιασε δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα και έστειλε την μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Μπρίκιτς, ο οποίος έκανε κάκιστη εκτίμηση μένοντας όρθιος!

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Κίτρινες: Κουλιμπαλί, Λέτο, Μολέδο – Λέοβατς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Γουακάσο (62΄ Μπουμάλ), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (62΄ Λέτο), Μπεργκ (89΄ Ρέις)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κρέσπο, Λέο Μάτος, Λέοβατς (51΄ Μαλεζάς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (65΄ Μπίσεσβαρ), Κάνιας, Ροντρίγκεζ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (80΄ Αθανασιάδης)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ