Η απάντηση των νοσηλευτών στον Πολάκη για το πλέξιμο

Αθήνα.- Σκληρή απάντηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, έστειλε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του, όταν είχε αναφέρει ότι σε κέντρα υγείας της περιφέρειες οι νοσηλεύτριες πάνε για δουλειά «με το πλεκτό τους».

«Έχουμε και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η λογική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεκτό», είχε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες  ο κ. Πολάκης στη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας χαρακτήρισε φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές αυτές τις δηλώσεις και κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει άμεσα «τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας  την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται «πως μόνο με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία και των νοσηλευτών παραμένουν σε λειτουργία και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και σίγουρα όχι με το πλέξιμο».

«Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας, ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους -και όχι πλέκοντας- κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.