«Νο» δείχνουν τα exit poll στην Ιταλία, αγωνία στην Ευρώπη

Ρώμη, Ιταλία.- Η Ευρώπη έχει καρφώσει τα μάτια στην Ιταλία αγωνιώντας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μετά την βαθιά ανάσα της προεδρικής νίκης Μπέλεν στην Αυστρία έναντι της ακροδεξιάς. Προβάδισμα του «όχι» με ποσοστό μεταξύ 54%-58% έναντι 42%-46% του «ναι» δίνει το exit poll της RaiNews24 που δημοσιοποιήθηκε με το κλείσιμο της κάλπης τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα αναμένονται μισή ώρα αργότερα. Εάν υπάρχει μεγάλο προβάδισμα του «Ναι» ή του «Όχι», τότε η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει γύρω στη 01:00 ώρα Ελλάδας). Σε αντίθετη περίπτωση, σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στις 4:00 ώρα Ελλάδος.

Περίπου στη 1.00 ώρα Ελλάδος ο Ματέο Ρέντσι θα μιλήσει από το Παλάτσο Κίτζι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Υψηλή η συμμετοχή των Ιταλών στις κάλπες με την προσέλευση στο 57,2% έως τις 19.00 το απόγευμα, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών. Η Εμίλια-Ρομάνια και το Βένετο είναι μεταξύ των περιφερειών με τη μεγαλύτερη προσέλευση, 65,91% και στις δύο περίιπτώσεις. Στην Καλαβρία καταγράφεται η χαμηλότερη συμμετοχή με ποσοστό 44,32%.

Στο Μιλάνο η προσέλευση το απόγευμα είχε φθάσει το 60% (στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου ψήφισε το 54%).

Newsroom ΔΟΛ