ΠαΔΕΕ, ΑΗΙ στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Αθήνα.- Θέματα της ομογενειακής επικαιρότητας συζήτησαν με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο, τον οποίο επισκέφθηκαν στο γραφείο του, οι Θωμάς Κατσιαντώνης, πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) και Λεωνίδας Ραπτάκης, πολιτειακός γερουσιαστής του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο κ. Κόκκινος, συνεχάρη τους δύο ομογενείς πολιτικούς για την επανεκλογή τους κατά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές στις οποίες η συμμετοχή ελληνικής καταγωγής πολιτικών ήταν και πάλι αξιοσημείωτη. Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό, εξαίροντας την συμμετοχή των Ελληνικής καταγωγής Αμερικανών πολιτών στα πολιτικά δρώμενα των ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σταθερά.

Επίσης τους απασχόλησαν ζητήματα ενίσχυσης θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των ομογενών και, συγκεκριμένα,  η λειτουργία του προγράμματος «προξeνος» (ΚΕΠ), που τους διευκολύνει στις επαφές τους με την ελληνική διοίκηση.

Άλλο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση αφορούσε στην ελληνική εκπαίδευση των παιδιών των ομογενών καθώς και ζητήματα πολιτισμού και ενίσχυσης του διαύλου επικοινωνίας της ομογένειας με την γενέτειρα.

img_0011-1

Αριστερά, Δημήτρης Πλευράκης, Αναπληρωτής Γεν. Δ/ντης της ΓΓΑΕ, ο πρόεδρος του American Hellenic Institute (AHI), Nick Larigakis, και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑΕ Μιχάλης Κόκκινος.

Νωρίτερα, ο κ. Κόκκινος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του American Hellenic Institute (AHI), Nick Larigakis, τον οποίο συνεχάρη για την εθνική του δράση και προσφορά.

Πολλοί από τους νεαρούς ομογενείς που βγήκαν από τα προγράμματα του ΑΗΙ, σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α.Ε., σήμερα είναι ενήλικες και αναμένεται να καθέξουν θέσεις κλειδιά στην νέα διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ένας από αυτούς, είναι ο George Papadopoulos.

Συζητήθηκαν, ακόμη, θέματα περαιτέρω δραστηριοποίησης της Ελληνικής ομογένειας ενώ έγινε αναφορά στα θερινά προγράμματα κατασκηνώσεων φιλοξενίας ομογενών φοιτητών στις Ελληνικές κατασκηνώσεις.

Τέλος, ο Επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε, τόνισε προς τους συνομιλητές του ότι στηρίζει το έργο τόσο της ΠΑΔΕΕ όσο και του AHI, και προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων με την ομογένεια.

*Φωτοφραφία πρώτης σελίδας: Δημ. Πλευράκης Αν. Δ/ντής ΓΓΑΕ, Λεωνίδας Ραπτάκης, Πολιτειακός Γερουσιαστής, Θωμάς Κατσιαντώνης, Πολιτειακός Βουλευτής, Πρόεδρος ΠαΔΕΕ και Μιχ. Κόκκινος Γεν. Δ/ντής ΓΓΑΕ.