Η δικαστική απόφαση για την υπόθεση Γιακουμάκη – Ένοχος ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στις 9.30 σήμερα το πρωί, στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε την αθώωση της υπεύθυνης της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής και του πρώην βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Ένοχος κρίθηκε, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, ο πρώην Διευθυντής της Σχολής για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε ποινή διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr, υπενθυμίζεται πως  η πρόταση της εισαγγελέως υπήρξε αθωωτική  και για τους τρεις κατηγορουμένους.

Δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ.Μαρκογιαννάκη και της υπεύθυνης της εστίας.

Κούγιας: Μετά από 42 χρόνια δικηγορίας, δεν έχω δει αθώο  άνθρωπο να καταδικάζεται

«Σημειώστε τη σημερινή ημέρα και θυμηθείτε πως στο Εφετείο ο εντολέας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά», δήλωσε  χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας, μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, άσκησε έφεση που ευελπιστεί, όπως σημείωσε, να εκδικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, πως ο εντολέας του θα αθωωθεί πανηγυρικά.

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην οποία υπογραμμίζεται:

«Όσοι με συκοφάντησαν, με λασπολόγησαν, και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται».

Πηγή: epirus-tv-news.gr