Απέλυσε συνεργάτη του ο Τραμπ λόγω της ιστορίας του ομογενή Τζέιμς Αλεφαντή

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εξελίξεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο φέρνει η ιστορία του ομογενή Τζέιμς Αλεφαντή και της πιτσαρίας του, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε ένα από τα μέλη της ομάδας μετάβασης της εξουσίας.

Πρόκειται για τον Μάικλ Τζ. Φλιν, γιο του ανώτερου συμβούλου του Τραμπ για την Εθνική Ασφάλεια και λομπίστα της Τουρκίας, Μάικλ T. Φλιν, επειδή μέσω του Twitter συνεισέφερε στην διασπορά της ψευδούς είδησης πως η Χίλαρι Κλίντον και ο ομογενής Τζον Ποντέστα ηγούνταν ενός κυκλώματος παιδοφιλίας στο εστιατόριο στην Ουάσιγκτον.

Οι φήμες είχαν ως αποτέλεσμα να εισβάλλει την Κυριακή ένας ένοπλος στο εστιατόριο στην Ουάσιγκτον για να σώσει, όπως είπε στις Αρχές, τα παιδιά που ήταν σκλάβοι του σεξ στην πιτσαρία του κ. Αλεφαντή.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη τράβηξε την προσοχή του Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά αφότου ο Φλιν ο νεότερος έγραψε λίγο μετά τους πυροβολισμούς της Κυριακής στο Twitter πως η «Pizzagate», όπως είναι γνωστή η όλη υπόθεση, παραμένει πραγματική ιστορία μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

«Μέχρι να αποδειχθεί πως η ‘Pizzagate’ είναι ψεύτικη, παραμένει ιστορία. Οι αριστεροί φαίνεται πως ξεχνούν τα emails του κ. Ποντέστα και τις πολλές ‘συμπτώσεις’ που σχετίζονται με αυτά», έγραψε ο κ. Φλιν.

Ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, έσπευσε την Τρίτη να διαψεύσει από το «MSNBC» πως ο Φλιν ο νεότερος εργαζόταν για την ομάδα μετάβασης, παρά το ότι διατηρεί διεύθυνση email αυτής. Περί αποδείξεως του αντιθέτου φρόντισε λίγο αργότερα ο Τζέισον Μίλερ, εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, ο οποίος παραδέχθηκε (χωρίς να το δηλώσει ρητά) πως ο κ. Φλιν εργαζόταν πράγματι για την ομάδα μετάβασης, καθώς όπως είπε «δεν εμπλέκεται πια σε αυτήν.

Δύο αξιωματούχοι, που επικαλείται η «New York Times», ανέφεραν πως η απόλυση του κ. Φλιν σχετίζεται με την ανάρτησή του στο Twitter.

Η απομάκρυνση του κ. Φλιν αφενός του κόστισε μια θέση στον Λευκό Οίκο, αφετέρου δημιουργεί ζήτημα και στον πατέρα του, Μάικλ T. Φλιν, καθώς η υπόθεση ενέτεινε τις ανησυχίες για το κατά πόσο ο στρατηγός εν αποστρατεία είναι κατάλληλος για την θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας από την στιγμή που και ο ίδιος συχνά-πυκνά ενστερνίζεται θεωρίες συνομωσίας και τις δημοσιεύει στο Twitter.

Επιπλέον, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.», ο 57χρονος στρατηγός εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν θεωρείται λομπίστας των τουρκικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον και μάλιστα τρεις μέρες μετά τις εθνικές εκλογές των ΗΠΑ, ο κ. Φλιν είχε γράψει άρθρο στο «The Hill», με τίτλο «Ο σύμμαχός μας η Τουρκία είναι σε κρίση και χρειάζεται τη βοήθειά μας», στο οποίο ανέφερε πως «πρέπει να ξεκινήσουμε κατανοώντας πως η Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι πραγματικά ο ισχυρότερος σύμμαχός μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως και ένας παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Παρέχει μια εξαιρετικά απαραίτητη συνεργασία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ».

Πολλοί Δημοκρατικοί είχαν εκφραστεί ανοιχτά κατά της επιλογής του Τραμπ να διορίσει τον κ. Φλιν, ενώ αρκετοί Ρεπουμπλικανοί είχαν και αυτοί έντονες ανησυχίες, αναφέρει η «NYT».
«Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας θα πρέπει να έχει μια μετριοπαθή επίδραση στα ένστικτα του προέδρου και μένει να φανεί αν ο Μάικ μπορεί να το κάνει αυτό, δήλωσε στους «Times» ο Μάικλ Χέιντεν, πρώην επικεφαλής της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Η θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας επιβάλλει μια μετριοπαθή στάση απέναντι στις αντιμαχόμενες θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις υπηρεσίες και πέρα από τις φήμες και τους διάφορους ισχυρισμούς θα πρέπει να βοηθάει τον πρόεδρο να αποφασίζει πως οι ΗΠΑ οφείλουν να αντιδρούν στις διάφορες διεθνείς κρίσεις.

Να σημειωθεί πως ο κ. Φλιν έχει κατηγορηθεί ότι εκφράζει ισλαμοφοβικές θέσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον Φετουλάχ Γκιουλέν -υπεύθυνο για το πραξικόπημα στην Τουρκία κατά τον Ταγίπ Ερντογάν- και έχει δηλώσει ότι, παρότι ο κληρικός παρουσιάζεται ως μετριοπαθής, είναι στην πραγματικότητα ένας «ριζοσπάστης Ισλαμιστής».

«Οι δυνάμεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ αντλούν την ιδεολογία τους από ριζοσπαστικούς κληρικούς όπως ο Γκιουλέν, ο οποίος είναι απατεώνας», είχε γράψει ο κ. Φλιν σε άρθρο του.
Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο κ. Αλεφαντής, αφού αναγκάστηκε να κλείσει την πιτσαρία του μετά το συμβάν την Κυριακή, άνοιξε και πάλι το κατάστημά του την Τετάρτη, όπως αναφέρει το «Associated Press».

Αναδημοσίευση από ekirikas.com/newsbomb.gr