Ισχυρές εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη- Πληροφορίες για 13-15 νεκρούς και 20-30 τραυματίες

Κωνσταντινούπολη.-Επισήμως, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ, έξω από στάδιο ποδοσφαίρου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας. Ανεπισήμως, όμως, το Ρόιτερ κάνει λόγω για 13 νεκρούς και τριάντα τραυματίες, ενώ το CNN αναφέρει για 15 νεκρούς.

Επισήμως οι πρώτες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών λένε ότι οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν στην έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη είναι αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η έκρηξη δείχνει να οφείλεται σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φωτογραφία από τον τόπο της επίθεσης δείχνει την οδό κοντά στο κουφάρι του αυτοκινήτου διάσπαρτη με κράνη αστυνομικών…

Την είδηση της επίθεσης μετέδωσε πρώτο δημοσιογράφος του Ρόιτερ που βρέθηκε στο γήπεδο και μετά την αναμετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Λίγη ώρα μετά την επίθεση η κυβέρνηση, κατά πάγια τακτική, επέβαλε “σιωπή” στα τουρκικά ΜΜΕ και οι πληροφορίες προέρχονται κυρίως από ξένα ΜΜΕ.