Η Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τζεντιλόνι

 • Ρώμη, Ιταλία.- Η  ιταλική Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι. Συνολικά, 169 γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ και 99 με αρνητική ψήφο.

  Η πλειοψηφία στην οποία μπορεί να βασισθεί η κυβέρνηση στην Γερουσία είναι πιο περιορισμένη από εκείνη της Βουλής.

  Οι 18 πρώην γερουσιαστές της Φόρτσα Ιτάλια και της Scelta Civica (Επιλογής Πολιτών) που είχε ιδρύσει ο Μάριο Μόντι επέλεξαν να μην στηρίξουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κανένα υπουργείο. Οι γερουσιαστές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

  Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της ομάδας, «Ala-Scelta Civica», στο εξής θα εξετάζουν κάθε μέτρο και νόμο που θα προτείνεται και θα ψηφίζουν ανάλογα με το περιεχόμενό του.

  Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά σε μια νέα πιθανή εξέλιξη: αν το Συνταγματικό Δικαστήριο ανάψει πράσινο φως στην διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος (κατά των μεταρρυθμίσεων στο εργασιακό που εισήγαγε ο Ρέντσι), τότε το δημοψήφισμα αυτό είναι πιθανό να γίνει από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

  Μόνος λόγος αναβολής του, θα μπορεί να  είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ακριβώς την ίδια περίοδο, την ερχόμενη Άνοιξη.

  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ