Δεκατρείς στρατιώτες νεκροί από την έκρηξη στην Τουρκία

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεκατρείς στρατιώτες σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία.

Τον πρώτο απολογισμό ανακοίνωσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στην ανακοίνωσή τους οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρει ότι από την έκρηξη μπορεί να τραυματίστηκαν και πολίτες.

Στόχος ήταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε στρατιώτες σε άδεια. Την στιγμή της επίθεσης το λεωφορείο ήταν εν κινήσει.

Η έκρηξη σημειώθηκε, όταν το λεωφορείο πέρασε δίπλα από όχημα, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας διέταξε τα τουρκικά ΜΜΕ να μην μεταδίδουν πληροφορίες για την έκρηξη.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ σημείωσε ότι η επίθεση φέρει ομοιότητες με την επίθεση της περασμένης εβδομάδας έξω από στάδιο στην Κωνσταντινούπολη.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Η διπλή βομβιστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 40 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100. Κούρδοι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο κοντά στο Πανεπιστήμιο Erciyes στην πόλη Καισάρεια της Τουρκίας.

Τα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο βομβιστής αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το λεωφορείο εξερράγη ενώ βρισκόταν εν κινήσει πίσω από αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

ce00d1cd2755b91c288b71866d50e996

Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες εξερράγη μπροστά στην είσοδο του πανεπιστημίου του Erciyes στην Καισάρεια της κεντρικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το λεωφορείο εξερράγη ενώ βρισκόταν εν κινήσει πίσω από αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ κάποια ΜΜΕ κάνουν λόγο για τραυματίες.