ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Μέσω Καΐρου στον ΕΟΠΥΥ!

melissa1-90x901Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ, βρίσκεται στο Κάϊρο και συνομιλεί με ομογενείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Ένα από αυτά, αφορά και  την ανάγκη στήριξης του ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου, εκ των λίγων ελληνικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

 

 

melissa1-90x901Απαντώντας στα ερωτήματα αυτά, ο υφυπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι εξετάζεται η διασύνδεση του ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου με τον ΕΟΠΥΥ στην Ελλάδα!!! Τώρα σωθήκανε! Και οι συνταξιούχοι και οι άρρωστοι ομογενείς! Να τους στηρίξετε σας ζήτησαν κ. Κουίκ. Όχι να τους εξισώσετε με τα χάλια του καθ’ ημάς ΕΟΠΥΥ…

 

melissa1-90x901Α,  μία άλλη εξέλιξη στο ίδιο θέμα, όπως είπε ο κ. Υφυπουργός,  μελετάται Έλληνες στρατιωτικοί γιατροί να επισκέπτονται το νοσοκομείο Καίρου για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ομογενείς αλλά και Αιγυπτίους που θα νοσηλεύονται σ΄ αυτό.  Αυτό ακούγεται καλύτερο! Έως πολύ καλό! Γιατί και σπουδαίους στρατιωτικούς γιατρούς διαθέτουμε και μακριά από τα …χάλια του ΕΟΠΥΥ μένουν!

 

melissa1-90x901Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό με το δεδομένο, όπως είπε, ότι «η ελληνική γλώσσα είναι το πιο σημαντικό συστατικό για να κρατήσουμε ζωντανή την ομογένεια σε όλον τον κόσμο» προσθέτοντας -όπως μεταδίδεται μέσω του σχετικού ρεπορτάζ- ότι η 9η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε ως η παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας.

 

melissa1-90x901Αλήθεια κ. Υφυπουργέ; Έτσι τους είπατε; Ανακηρύχθηκε κιόλας; Κι από ποιόν; Ακόμα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ΔΕΝ έχετε, Παγκόσμια αναγνώριση πετύχατε; Τα ίδια λέγανε και οι προηγούμενοι. Και πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια για να λέμε ακόμα τα ίδια… «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»!