Κρήτη: Έδιωξε τους δημοσιογράφους ο Τσίπρας – Ένταση και με αγρότες

Κρήτη.- “Δεν θα μείνουν στην αίθουσα για να μπορείτε εσείς να κάνετε θέατρο” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους αγρότες, για να επικρατήσει πανικός λίγο πριν κάμερες και δημοσιογράφοι αποχωρήσουν τελικά.

Ένταση λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες όπου ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Μεσαράς υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός μόλις ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, των οπερατέρ και των φωτογράφων από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου και γίνεται η σύσκεψη.

Αμέσως δημιουργήθηκαν εντάσεις με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους δημοσιογράφους να έρχονται σε αντιπαράθεση.

«Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το

https://www.youtube.com/watch?v=V0R-b_9L4v8

ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».

Νωρίτερα με πανό υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό οι παραγωγικοί φορείς στις Μοίρες. Έξω από το δημαρχείο Φαιστού είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αγροτικοί σύλλογοι, στελέχη αναπτυξιακών αλλά και εκπρόσωποι οινοπαραγωγών του νομού.entashtsipras1_648_355 590_494af073c786d680efc81e756ff52a5c

Κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα στο δημαρχείο Φαιστού, υπήρξε μικρή ένταση από ορισμένους από τους συγκεντρωμένους.

Με ένα πανό το οποία έγραφε “αύξηση στον ΟΓΑ, αύξηση στον ΦΠΑ, αύξηση στα εφόδια, δεν αντέχουμε άλλο” υποδέχτηκαν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παραγωγικοί φορείς στις Μοίρες Ηρακλείου.

Έξω από το δημαρχείο Φαιστού είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη αγροτικών συλλόγων και εκπρόσωποι οινοπαραγωγών του νομού.

πηγή: cretapost, flashnews