Επικηρύχθηκε για 100.000 ευρώ ο Τυνήσιος μακελάρης του Βερολίνου

Βερολίνο.-Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανις Αμρί ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στο Βερολίνο, ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία, επικηρύσσοντας τον για 100.000 ευρώ.

Ο Ανίς Αμρί έχει ύψος 1.78 μέτρα, είναι βάρους 75 κιλών, έχει μαύρα μάτια και μαύρα γυαλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του. “Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος”, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.

Νωρίτερα, 150 αστυνομικοί εισέβαλαν σε προσφυγικό καταυλισμό, στην πόλη Έμεριχ, σε αναζήτηση του νεαρού Τυνήσιου. Από την επίθεση της Δευτέρας, είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άτομα και είχαν τραυματιστεί επιπλέον 48.

bbab5fd2c5379a3d03fb3f6e9a77d757

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το CNN, o φερόμενος ως δράστης είχε συλληφθεί για πλαστά έγγραφα, στο Φρίντρισχάφεν της Γερμανίας, τον Αύγουστο, αλλά μετά από δίκη είχε αφεθεί ελεύθερος.

Τα έγγραφα του 24χρονου, οποίος είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνος» την περασμένη άνοιξη από τις αρχές, βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του οδηγού, με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι έπεσαν από το δράστη κατά την προσπάθεια διαφυγής του.

Ο Τυνήσιος είχε υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Παρόλο που η αίτηση του είχε απορριφθεί, ορισμένα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι του επιτρεπόταν η διαμονή στη Γερμανία, με ειδική άδεια που χορηγείται σε μετανάστες, όταν πιστεύεται ότι κινδυνεύουν εάν απελαθούν.