Ανακάλυψη ομογενή νομικού του Περθ θα κάνει ευκολότερη τη δουλειά για δικηγόρους

Πέρθ, Αυστραλία.- Από μεγάλο μέρος του φόρτου εργασίας τους υπόσχεται να απαλλάξει τους δικηγόρους νέα εφαρμογή επεξεργασίας δεδομένων, που αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία στην αγορά τους πρώτους μήνες του 2017.

Το ηλεκτρονικό εργαλείο Jurimetrics αναπτύχθηκε στην πόλη Περθ από τον μόλις 25χρονο Conrad Karageorge και τους συνεργάτες του, Henry Hollingworth και Sam Spilsbury, στο πλαίσιο προγράμματος στήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της τεχνολογίας.

Πρόκειται για μια νέα start-up εταιρία που έχει στόχο να αντικαταστήσει τις επίπονες ώρες νομικής έρευνας με μία εφαρμογή ικανή να συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται δεδομένα από προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις, και να παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, πιθανές εκβάσεις των δικών και πιθανότητες επιτυχίας.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της εταιρίας, κ. Karageorge, το εργαλείο δεν χρησιμοποιεί κάποιου είδους τεχνητή νοημοσύνη για να «προβλέπει» την κρίση των δικαστικών λειτουργών, παρά αποτελεί μια πλατφόρμα πληροφοριών που θα επιτρέπει στους δικηγόρους να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

Συνεπώς, δεν είναι δυνατό να αντικαταστήσει αυτή καθεαυτή την εργασία της έρευνας –που αποτελεί κατά κανόνα ευθύνη των πρακτικάριων (paralegals) και των λιγότερο έμπειρων δικηγόρων– αλλά να τους απαλλάξει από πολλές εργατοώρες αγγαρείας και να μειώσει τις πιθανότητες ανθρώπινου λάθους.

«Συνήθως, πρόκειται για χαμηλότερους σε ιεραρχία (junior) δικηγόρους που πρέπει να μελετήσουν κάθε μία υπόθεση ξεχωριστά, κάθε φύλλο εργασίας Excel. Αυτό όχι μόνο περιορίζει σημαντικά το εύρος της έρευνας, αλλά υπάρχει και πιθανότητα ανθρώπινου λάθος» αναφέρει ο κ. Karageorge.

Ο 25χρονος επιχειρηματίας και η ομάδα του ευελπιστούν να αποτελέσει το εργαλείο εξαιρετική βοήθεια για κάθε δικηγόρο και κυβερνητικό γραφειοκράτη που επιθυμεί να έχει στα χέρια του μια έγκυρη ανάλυση του νομικού ρίσκου που συνεπάγεται οποιοδήποτε εγχείρημα.

Πιθανές εφαρμογές είναι για παράδειγμα η καταμέτρηση των υποθέσεων απολύσεων που καταλήγουν στην κρίση της επιτροπής Fair Work ώστε να βρεθεί εάν η επιτροπή αποφασίζει συχνότερα υπέρ του εργοδότη ή του εργαζομένου ή οι πιθανότητες έγκρισης ενός σχεδίου νόμου.

Οι δημιουργοί της πρωτοποριακής εφαρμογής βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενα δικηγορικά γραφεία και στοχεύουν να συγκεντρώσουν αρχικό κεφάλαιο ύψους $100.000, ενώ η χρονική συγκυρία φαίνεται να τους ευνοεί, καθώς όλο και περισσότερες δικηγορικές εταιρίες προχωρούν σε αυτοματοποίηση των διαδικασιών τους.

Το εργαλείο Jurimetrics, που έχει ήδη δοκιμαστεί στο πλαίσιο συμβουλευτικού έργου για την εταιρία McDonald’s, αναμένεται να διατεθεί στην ευρύτερη αγορά το επόμενο έτος με καθεστώς συνδρομής.

πηγή:neoskosmos.com