Οι τρεις δεσμεύσεις Μητσοτάκη για πριν και μετά τις εκλογές

Αθήνα.- Η τακτική της σύγκρισης από τους πολίτες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της ΝΔ, ενόψει ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, όπως είχε αποκαλύψει το newpost.gr. Πάνω στη βάση αυτής της τακτικής, ο πρόεδρος της ΝΔ προχωρά ένα βήμα παραπέρα και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινωνία, ότι ο ίδιος είναι «έτοιμος να αλλάξει τη ρότα της Ελλάδας, με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, που θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός το τιμόνι της χώρας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, το συγκεκριμένο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη θα συνοδευτεί με τρεις δεσμεύσεις του ίδιου προς τους πολίτες, τις οποίες θα διατυπώνει πλέον δημόσια και στις κεντρικές ομιλίες του ανά την Ελλάδα. Όπως αναμένεται να πει «Πρώτη δέσμευση: Από το δικό μου στόμα, ψέματα δεν θα ακούσετε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κορόιδεψε τους πολίτες και σήμερα δεν τους ακούει κανείς. Δεν θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος. Θα δεσμευτούμε για 5 πράγματα και θα γίνουν και τα 5. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα».

Η δεύτερη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη θα αφορά, το εκλογικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το κόμμα του: «Η πρότασή μας αφορά τα όνειρα και τις προσδοκίες των πολλών. Η ΝΔ εκφράζει τη σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η πρότασή μας αφορά κυρίως όσους αισθάνονται ξεχασμένοι. Μειώσεις φόρων, ειδικά η μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα ανακουφίσει τη μέση ελληνική οικογένεια. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ανακουφίσει κυρίως τους μικρούς επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρές επιχειρήσεις, τους αγρότες».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θα στοχεύει επίσης και στους νέους, καθώς θεωρεί ότι οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν προοπτικές για τα νέα παιδιά, ενώ θα επιμείνει και στο θέμα της εκπαίδευσης.  «Σήμερα, έχουμε την πιο μορφωμένη νέα γενιά στην Ελλάδα και αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό, επειδή δε μπορεί να βρει εργασία στη χώρα μας. Η πολιτική μας για την εκπαίδευση θα δώσει ευκαιρίες στα παιδιά των λιγότερο προνομιούχων» αναμένεται να λέει.

Ένα άλλο στοιχείο που συμπεριλαμβάνεται στη δεύτερη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη αφορά την πολιτική της ΝΔ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μια πολιτική που, θα όπως θα επισημαίνει, με μεγάλη καθυστέρηση, υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πέρασε δυο – τρία χρονιά να την καταγγέλλει.  «Είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ανακούφισης της ακραίας φτώχειας, η οποία, σήμερα, δυστυχώς, ακουμπάει ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες. Αλλά είναι μια στέρεη πολιτική και όχι αποσπασματικά επιδόματα, κάθε φορά που έρχονται Χριστούγεννα» θα τονίζει στις ομιλίες του, σύμφωνα με πληροφορίες στις ο κ. Μητσοτάκης.

Η τρίτη δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορά την αποκατάσταση της ενότητας μεταξύ των Ελλήνων.  «Η πρότασή μας είναι ένα νέο πατριωτικό όραμα. Για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη στα πόδια της. Μετά από μια περίοδο έντασης και διχασμού, είναι καιρός να θυμηθούμε ότι είμαστε όλοι μας παιδιά της ίδιας πατρίδας» θα αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης καλώντας κυρίως τους ψηφοφόρους που δεν εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ, να μην μείνουν στην απογοήτευση και την αγανάκτησή τους και να συστρατευθούν στο δύσκολο έργο να σταθεί ξανά όρθια η Ελλάδα.

πηγή:newpost.gr