Βιβλίο – απάντηση στα σχέδια της Αυστραλίας να μειώσει τις συντάξεις μεταναστών

Μελβούρνη.- Ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Snowy Mountains Scheme και O Ελληνισμός του Cooma 1949-1974» κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Συγγραφέας του ο Αθανάσιος Δημητρόπουλος, κάτοικος Σίδνεϊ, με καταγωγή από το Χάβαρι Ηλείας.

Επίσημα το βιβλίο θα παρουσιαστεί εντός του 2017. Στις σελίδες του ο συγγραφέας περιγράφει τις αγωνίες, αλλά και τις συνθήκες στις οποίες εργάστηκαν οι Έλληνες στα υδροηλεκτρικά έργα του Snowy Mountains.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, σε εκείνο το έργο έχασαν την ζωή τους και κάποιοι νέοι Έλληνες από ατυχήματα.

Τα υδροηλεκτρικά έργα του Snowy Mountains κατασκευάστηκαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες από μετανάστες.

πηγή: Neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Το βιβλίο με τις μαρτυρίες γύρω από τις αγωνίες, αλλά και τις σκληρές συνθήκες στις οποίες εργάστηκαν οι Έλληνες στα υδροηλεκτρικά έργα του Snowy Mountains  -και όχι μόνον εκεί- έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση της Αυστραλίας προχωρεί σε μείωση της σύνταξης για όσους ταξιδεύουν πάνω από 6 εβδομάδες εκτός Αυστραλίας, επειδή έχουν αποκτήσει, με το αίμα τους, περιουσιακά στοιχεία στην Αυστραλία ή στη γενέτειρα…

Διαπράττει, έτσι, όπως σημειώναμε  σε προηγούμενο σχόλιό μας,  μία κραυγαλέα αδικία σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων της χώρας, που εξαρτώνται πλέον από την κρατική σύνταξη για να ζήσουν. Κυρίως, όμως, πλήττει τους μετανάστες συνταξιούχους, ανάμεσα στους οποίους και χιλιάδες ελληνικής καταγωγής πολίτες. Όλους αυτούς που οι πατεράδες τους έδωσαν κάθε ικμάδα της δύναμής τους για να πραγματοποιηθούν έργα όπως τα υδροηλεκτρικά του Snowy Mountains πάνω στα οποία οικοδομήθηκε και προόδευσε η ίδια η Αυστραλία.