Οι νέοι της Μελβούρνης ενισχύουν τον έρανο για τον Ευαγγελισμό

Η Ελληνική Ένωση του Καθολικού Πανεπιστημίου Αυστραλίας (ACUGA) είναι ο πρώτος οργανισμός που ενίσχυσε οικονομικά τον έρανο για την αναστήλωση του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, που καταστράφηκε από πυρκαγιά τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα, η Βικτωρία Τσιώλη αντιπροσωπεύοντας το Διοικητικό Συμβούλιο για το 2016της ΑCUGA (Australian Catholic University Greek Association), επισκέφθηκε πρόσφατα τα γραφεία της Κοινότητας και παρέδωσε επιταγή $1.000 στον πρόεδρο της Ερανικής Επιτροπής για τον «Ευαγγελισμό», Δρ Μαρίνη Πυρπυρή και τα άλλα μέλη της Επιτροπής που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι το Καθολικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται απέναντι από τον ιστορικό ναό της Κοινότητας.

«Αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί μια καταπληκτική θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ναστάσα Σιδηροπούλου και εμένα προσωπικά, ως συν–προέδρους και ιδρυτικά μέλη της ACUGA», λέει η Βικτωρία Τσιώλη.

«Εμείς στην ACUGA, θεωρούμε ότι αυτή η δωρεά είναι σύμφωνη με την αποστολή του Καθολικού Πανεπιστημίου να υπηρετεί το κοινό καλό, βοηθώντας τα μέλη της ευρύτερης ελληνικής παροικίας».

O Δρ Μαρίνης Πυρπυρής ευχαρίστησε εκ μέρους της Ερανικής Επιτροπής και της Κοινότητας το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ενωσης για την ευγενική τους χειρονομία.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πράξη που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συλλόγους και μέλη της ελληνικής παροικίας στη Μελβούρνη και όχι μόνο.